Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 07:00 1 180 3

Румен Радев ще удостои с Почетен знак на президента актрисата Цветана Манева

  • цветана манева-
  • отличие-
  • президент-
  • годишнина

Отличието се връчва по повод нейната осемдесетгодишнина

Румен Радев ще удостои с Почетен знак на президента актрисата Цветана Манева - 1
Снимка: БНТ

Държавният глава Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента на българската актриса Цветана Манева. Това съобщиха от прессекретарита на президента, цитирани от БТА.

Отличието се връчва по повод 80-ата годишнина на Цветана Манева и отчита нейния принос за развитието на театралното и филмовото изкуство, както и за нейните заслуги в утвърждаването и развитието на българските традиции в актьорското майсторство, посочват от прессекретариата.

Цветана Манева е родена на 30 януари 1944 година в Пловдив. Дъщеря е на пловдивския драматичен актьор Георги Манев. Още като ученичка играе в спектакъла на Валери Петров „Когато розите танцуват“. През 1966 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, в класа на професор Моис Бениеш.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 1 Отговор
    Това е моят президент!Гордея се с него!
  • 2 Аз съм веган

    0 0 Отговор
    Мунчо навсякъде се вре
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.