Last news in Fakti

30 Януари, 2014 18:50 5 004 0

Лорд Бънди от София - Разказ за съдбата на първата българска рок група

  • лорд бънди от софия-
  • премиера-
  • филм-
  • рок група-
  • бъндаръците

Премиерата е на 31 ятуари в Дома на киното

През 1940 се раждат две момчета. Едното - в Ливърпул, е наречено Джон, другото  - Митко - в София. И двете свирят на китара. Първото се прочува в целия свят и става икона на рокмузиката. Второто е неизвестно дори за сънародниците си...

Утре в Дома на киното е премиерата на „Лорд Бънди от София” – един филм, който възкресява бурния дух на 60-те години на миналия век през съдбата и драмата на първата българска рок-група Бъндараците и нейния легендарен основател Димитър Милев – Бънди. Докато забиват яко любимите си парчета, „порасналите момчета”, израснали заедно с Бъндараците, разказват темпераментно и безкомпромисно за времето и нравите в комунистическа България и търсят измеренията на съвременния рок.

Стари приятели и съмишленици се срещат за да осмислят живота и битките си. Симпатичният Иван Милев-Вачо, братът на Бънди, връща спомените на Кирил Маричков, Пепи Цанков, Константин Марков, Дани Ганчев, Веселин Тодоров (Весо Кокала), Васко Кръпката, Александър Петров – да споменем само някои от легендите на българския рок.

Стари хроники и безценни любителски кадри с Бъндараците оживяват в ритъма на рока. Ефектът е смайващ и неочаквано тонизиращ. Лорд Бънди от София е машина на времето, която устремно ни пренася в 60-те чрез фийлинга на групата Бийт Клуб и джемсешъна Вачо и приятели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА