Last news in Fakti

18 Април, 2024 14:57 800 2

Куентин Тарантино вече не иска "Кинокритикът" да бъде последният му филм

  • кинокритикът-
  • куентин тарантино-
  • последен филм-
  • режисьор

Това щеше да е десетият и последен филм на Тарантино

Куентин Тарантино вече не иска "Кинокритикът" да бъде последният му филм - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Куентин Тарантино вече не планира да заснеме „Кинокритикът“ (The Movie Critic), за който по-рано каза, че ще бъде последният му филм като режисьор. В сряда беше потвърдено, че режисьорът е сложил край на проекта.

“Кинокритикът” щеше да е десетият игрален филм на Тарантино, но източници на Deadline казват, че той няма намерение да пренапише сценария или да съживи проекта, а вместо това прави планове да премине към нещо ново.

Брад Пит беше избран за главна роля във филма. В един момент Тарантино беше казал, че филмът, чието действие се развива през 1977 г., е за дребен филмов критик, който пише добри рецензии за порно списание. Говореше се също, че Пит ще играе някаква форма на своя герой от „Имало едно време в Холивуд” Клиф Буут, който във филма на Тарантино беше голям киноман.

Тарантино говори накратко за “Кинокритикът” пред публика на филмовия фестивал в Кан миналата година, казвайки: „Не мога да ви кажа нищо, докато не видите филма. Изкушавам се да направя някои от монолозите на героя в момента, но няма да го направя. Може би ако имаше по-малко видеокамери. Просто трябва да изчакате и да видите.”

Планът за заснемане на филма “Кинокритикът” се движеше, преди Тарантино да промени решението си. В допълнение към избора на Пит, продукцията е осигурила 20 милиона долара субсидия от щата Калифорния.

Не е ясно какъв проект може да избере режисьорът като следващ и най-вероятно последен филм.

“Виж, може да ми хрумне наистина голяма идея. Но в момента идеята за по-малка аудитория почти навсякъде ми е привлекателна,” каза той по това време.

През 2022 г. той подхвърли идеята да направи телевизионен сериал от осем епизода, но това също така и не се осъществи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.