Last news in Fakti

11 Февруари, 2014 14:17 2 103 0

Почина Шърли Темпъл

  • шърли темпъл-
  • актриса

Тя ще бъде запомнена като златното дете на Холивуд

Почина Шърли Темпъл - 1
Снимки АП/БТА

Шърли Темпъл, детето-звезда на Холивуд, което покори сърцата на милиони почина на 85-годишна възраст, съобщава телевизионният канал ABC news.

Aктриса е издъхнала вчера – 10 февруари, в дома си в Уудсайд, Калифорния, съобщава семейството на звездата, което е било с нея в последния й час.

"Отдаваме почит на нейния живот, изпълнен със забележителни постижения като актриса, като дипломат... и като наша майка, баба и прабаба”, се казва в изявлението на роднините на Темпъл, цитирано от Би Би Си.

Славата застига Шърли още в детска възраст с филмите „Bright Eyes“ и "Curly Top". Точно тези филми и по-точно позитивна енергия и оптимизъм, които струят от актьорската игра на малкото момиченце връщат надеждата на хиляди американци по време на Голямата депресия.

Малката Шърли започва уроци по танц на двегодишна възраст. Става звезда на 5 г., а през 1934г. получава специален "детски” "Оскар” за изключителния си талант и приноса й към киното.

Тя води бокс офис класациите в продължение на три поредни години, на нейно име е кръстена напитка, а децата из цяла Америка копират къдриците й. Но с течение на годините и колкото повече расте, холивудската й популярност намалява.

На 17 години тя се омъжва за Джон Агар, но бракът не трае дълго.

Нейният втори брак с бизнесмена Чарлз Блек се задържа и й позволява да влезе в света на политиката. Така тя става дипломат и заема поста посланик на САЩ в Гана и Чехословакия.

В съзнанието на мнозина обаче тя ще остане като очарователното дете с къдриците от Златната ера на Холивуд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА