21 Май, 2024 15:30 1 164 11

УниБИТ в помощ на съдебната система на България

  • унибит-
  • софийски районен съд-
  • сътрудничество

Учебното заведение сключи рамков договор за сътрудничество със Софийския районен съд

Университетът по библиотекознание и информационни технологии и Софийски районен съд подписаха рамков договор за съвместна дейност и сътрудничество. Подписите в документа поставиха ръководителите на двете институции – проф. дн Ирена Петева, Ректор на УниБИТ, и Александър Ангелов – Председател на Софийския районен съд, съобщиха от бутиковия университет на България.

Целта на сключеното споразумение е провеждането на координирани действия за повишаване качеството на учебната, научноизследователската дейност и административния капацитет, чрез провеждане на стажантски програми и други съвместни инициативи. Ръководителите и на двете институции отчитат важната роля на обучението за осигуряване на работеща, ефективна и авторитетна съдебна администрация, както и необходимостта от увеличаване на административния капацитет на най-големия съд в Република България в съчетание с изискването за предварително специализирано обучение на бъдещите кадри на съдебната администрация.

Не трябва да се забравя факта, че преди години, когато негов ректор беше проф. Стоян Денчев, в УниБИТ съществуваше специална бакалавърска програма „Информационни технологии в съдебната администрация“, при което целите завършващи випуски бяха директно приемани на работа в Софийския районен съд. Сега тази програма е усъвършенствана и има своето продължение в магистърски курс за обучение.

На срещата освен ръководителите на двете институции присъстваха заместник-председателят на Софийски районен съд, г-жа Бояна Петрова, председателят на Съвета на настоятелите на УниБИТ, проф. д.ик.н. Стоян Денчев и част от административното ръководство на УниБИТ, в лицето на заместник-ректора по научноизследователската и международна дейност проф. Тереза Тренчева, деканите на факултетите на Университета и техните заместници.

На двустранната среща след официалното подписване на договора, проф. д.ик.н. Стоян Денчев, дългогодишен ректор на УниБИТ и председател на Съвета на настоятелите на висшето училище, акцентира върху позитивите от съвместната работа между две от най-авторитетните институции в България. Проф. дн Ирена Петева подчерта важността от реализирането на стажантска програма, в рамките на която студентите от Университета по библиотекознание и информационни технологии да преминават през обучение за придобиване на практически знания и умения в различните звена на специализираната администрация при Софийски районен съд.

„Организирането на съвместни мероприятия като публични лекции, научни прояви, дискусии, семинари и кръгли маси ще допринесе за повишаване на професионалната квалификация на служителите в администрацията на съдебната система и на нивото на административно обслужване спрямо гражданите и юридическите лица“ заключи Ангелов относно съвместната полза от подписването на рамковото споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не съм баЛ

    4 1 Отговор
    Тези имбе ЦИЛИ
  • 2 Бай Ставри

    8 0 Отговор
    ДжипкоБибит им помага също всеки ден.
  • 3 Тури й кръста

    10 1 Отговор
    Майко мила, известния още като "Университет на Държавна сигурност" ОФИЦИАЛНО си партнира със Софийски районен съд.

    Тая държава я ПИШЕТЕ БЕГАЛА.

    Вместо да ставаме европейска държава станахте държава на ДС по подобие на КГБистка Русия.

    Коментиран от #10

  • 4 Демократ

    10 1 Отговор
    Честито, ченгеджийницата наречена УНИБИТ ще контролира съда официално. България се върна във времената на Сталин, защото върви по стъпките на Путин, прероденият Сталин и Хитлер.
  • 5 володя

    10 1 Отговор
    унибит е една руска шпионска централа, която подготвя управленските кадри за всички слуби, съдебната система и армията. Не случйано цялото му ръководство е от кадроиви служители на КГБ.

    Коментиран от #7

  • 6 име

    2 2 Отговор
    Горките козяци, какво.ли е да живееш всекидневно в параноя от ДС, руснаците, БКП, Путин или Митрофанова? Ако не им спрат хранилката, ще има или самозапалвания на козязи, или убиства от тях.
  • 7 Въх

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "володя":

    Много опасни тия библиотекарки шъ знаеш. Пази се от тях, то не че някоя ще се хване с полуграмотен имбецил.
  • 8 Без име

    5 1 Отговор
    Хахаха,ужас!Егати измисления университет,та чак в помощ на съдебната система.То пък и една система.....Българска пародия!!!
  • 9 Сила

    4 1 Отговор
    Палячото Денчев....... Майко мила, пародия, комедия и трагедия в едно......!!!!!! Егати и държавата нелепа!!!!!!!!
  • 10 Сила

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тури й кръста":

    АКАДЕМИК румен ралчев ..... АКАДЕМИК...... ТИ ОСЪЗНАВАШ ЛИ ДО КАКВО БЕЗУМИЕ Е ДОКАРАНА ТАЯ ТЕРИТОРИЯ..... помуграмотно сержанче милиционерче се самопровъзгласява за АКАДЕМИК чрез въпросното учреждение ......!!!!!! детските игри и закачки за рицари и замъци иди дойди, но АКАДЕМИК.... ТОТАЛНО ПАДЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО НИ
  • 11 хммм

    5 0 Отговор
    Библиотекарския беше (и може би още е) свързан с бивши кадри на ДС. Ректор му беше последния шеф на 6-то и бивш вицепрезидент на Мултигруп Димитър Иванов.