14 Февруари, 2014 10:39 4 559 0

Лили Иванова вдигна на крака софийската опера

  • лили иванова-
  • концерт-
  • националната опера и балет

Примата на българската естрада зарадва почитателите си в навечерието на Свети Валентин

Лили Иванова вдигна на крака софийската опера - 1
Снимки БТА

Примата на българската естрада Лили Иванова изнесе снощи грандиозен концерт в Националната опера и балет. Препълнената зала стана на крака и с бурни аплодисменти посрещна певицата на сцената.

Лили Иванова зарадва почитателите си със специално подготвени аранжименти за концерта "Любов в Операта", който се проведе в навечерието на празника на влюбените "Свети Валентин".

Спектакълът продължи близо три часа, в които публиката имаше възможност да се наслади и на подгряващите изпълнения на най-добрия сръбски китарист Зоран Анич.

От сцената на Операта Лили Иванова изпълни вечните си хитове, сред които „Икар”, „Шепот”, „Този свят е жена”, „Искай до край”, „Камино”, „Рокля на цветя”, „Щурче”. Те звучаха в нов аранжимент, направен специално за концерта „Любов в Операта” и под акомпанимента на Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Оги Енев (клавир), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (барабани), Веселин Веселинов (еко бас и контрабас) и щрайх с концерт-майстор Пламена Жекова.

Публиката се изправяше след всяко нейно изпълнение и дълго време след края на репертоара аплодираше звездата и музикантите й. Лили Иванова дори влезе в диалог с публиката и по тяхно желание изпълни на бис „Искам те”.

Билетите за концерта бяха разпродадени преди седмици. Поради големия интерес организаторите обмислят втора дата за подобен концерт.

"Работи се по дата за втори концерт. Тя ще бъде някъде около 24 април. Преговорите са в напреднал стадии, ще обявим подробности в края на другата седмица", съобщи организаторът Димитър Тодоранов пред TV7.

Неостаряващата Лили Иванова изпълни някои от вечните си хитове за първи път в нов аранжимент, направен специално за концерта в операта и под съпровода на 15 музиканти. За представлението допринесоха невиждани досега в България светлинни и видео ефекти с извити LED екрани.

Уникалният концерт, набира средства за реализирането на проекта "Музиката е море" – сцена-роял в близост до плаж Хасиенда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА