Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 19:19 1 200 0

Авторката на Хари Потър издава криминален роман

  • дж.к.роулинг-
  • псевдоним-
  • роман

Дж.К.Роулинг подписва книгата с псевдонима Робърт Галбрейт

Авторката на Хари Потър издава криминален роман - 1
Снимка: БТА


Авторката на хитовата фентъзи поредица за Хари Потър - Дж.К.Роулинг, ще публикува свой криминален роман, съобщава Би Би Си.

Очаква се книгата да излезе на британския пазар на 19 юни, като писателката ще я подпише с творческия си псевдоним Робърт Галбрейт. Това е втори криминален роман за Роулинг, а главен герой в книгата отново ще е частният детектив  Корморан Страйк. Образът дебютира в романа „Зовът на кукувицата“. В книгата той ще разследва смъртта на писател, чийто неиздаден ръкопис е можел да съсипе живота на много хора.

През миналата година бе разкрито, че зад псевдонима Робрът Галбрейт стои именно Роулинг, след като информацията изтече от член на нейния юридически екип. По този случай писателката дори се пошегува като заяви: „Робърт вероятно ще продължи да пише, но сериозно ще намали публичните си изяви.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА