Last news in Fakti

19 Февруари, 2014 18:12 935 0

Христо Мутафчиев: Българските политици са лоши актьори и играят във водевил

  • христо мутафчиев-
  • българските политици-
  • лоши актьори-
  • играят-
  • водевил

Има достатъчно чалготеки близо до Народното събрание. Да отскочат и да си заседават там

Българските политици са лоши актьори, а това, в което играят, не може да бъде наречено политически театър – то е водевил. Това заяви за предаването „На Ръба“ 4-7 в ефира на „Канал 3“ председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

„Това скверни театралното пространство, защото в театъра се създава изкуство, възпитават се поколения. Водевилът е чалгата в театралното изкуство. Това е което изпълняват политиците ни. Даже не разбирам защо стоят в парламента. Има достатъчно чалготеки близо до Народното събрание. Да отскочат и да си заседават там. В театъра са ме учили, че никога не трябва да подценявам публиката и да и обяснявам допълнително онова, което искам да играя. Публиката не е глупава – разбира всичко от първия миг. Публиката (т.е. народът) още от първия момент на това управление разбра за какво ще става въпрос“, коментира Христо Мутафчиев.

По думите на актьора сме свидетели на наглостта на правителство и парламент, които с действията си искат да покажат, че за тях народът и протестите не съществуват. Според Мутафчиев е било абсурдно да се предвиди, че антиправителствени демонстрации ще продължават вече 250 дни. Подчертавайки, че не подкрепя никоя партия, той определи оставката на Бойко Борисов от премиерския пост като „много мъжка постъпка“.

Когато започнаха юнските протести все си мислехме, е ще е за един, два, три дни. Но не. Те си сложиха тампоните в ушите и до там. Има хубава приказка, научих я след инсулта си: „Искаш да разсмееш Господ? Разкажи му плановете си“, каза Мутафчиев.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА