Last news in Fakti

26 Юли, 2023 10:32 1 891 12

Ана Пападопулу за случващото се в Народния театър: Преминаха отвъд всички морални закони

  • ана пападопулу-
  • актриса-
  • народен театър-
  • народен театър „иван вазов”-
  • камен донев-
  • скандали-
  • васил василев

Актрисата изрази своята позиция за скандалите в театралните среди

 Ана Пападопулу за случващото се в Народния театър: Преминаха отвъд всички морални закони - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Народният театър "Иван Вазов" е обект на тежки скандали през изминалите месеци. Като започнем от уволнението на Александър Морфов, та чак до скорошното напускане на Камен Донев. Именно то бе съпроводено от силен отзвук в културните среди, като не един и двама актьори споделиха мнението си за случващото се.

Сега и Ана Пападопулу реши да коментира бурните ситуации, разтресли театралните среди у нас. Публикуваме коментара ѝ без редакторска намеса:

С пълното съзнание, че фейсбук не е най-добрият начин да се справяме с подобни казуси, бих искала да споделя нещо лично.

За 25 години в трупата на Народния Театър НИКОГА, НИКОГА колега не си е позволявал да крещи от кулисите по колеги, които играят на сцената “ТЪПАААЦИИИ”.

Никога, но ето, че един от тримата “активисти”, решени твърдо да унищожат всяка възможност за развитие и благоденствие на театъра го правят.

За 25 години НИКОГА, НИКОГА не съм виждала колега да извлича сценичната си партньорка за косата, крещейки ѝ зад кулисите, че с бездарници не можел да седи на една сцена. ( ще кажа само, че колежката обвинена в “бездарие” е нещо като природно явление и национално богатство, поне от моя гледна точка. От гледна точка на критика и награди, оказава се високо оценена ) . Но ето, че един от тримата “ борци за народна справедливост” е способен да го стори.

За 25 години НИКОГА, НИКОГА НЕ видях колега да злослови, заплашва и злепоставя АБСОЛЮТНО БЕЗПРИЧИННО колегите си. Но ето, че въпросните “трима мускетари” са решени на всичко да потъпчат градени доверие и приятелства с лека ръка.

За тях може да се каже следното:

Единият от тях е единственият човек в историята на народния театър, който е бил ЧАСТ ОТ ТРУПАТА на театъра, но в същото време е бил на хонорар. Много дълго време! Прецедент позволен за богове.

Другият “партизанин” е единственият човек, който съм виждала ( припомням, че съм от 25 години в театъра и сме сменили през това време 8 директора) да целува ръка на директор след встъпването му в длъжност, пред около 50 човека свидетели. Ръката, която целуна беше на господин Василев.

За третия ще кажа само, че обикаляше коридорите и ни казваше колко “готин” директор ще ни дойде. ( визирайки господин Василев ) . Ние не го познавахме. Но явно те имаха и тогава мнение по въпроса с това кой е добър и кой не за театъра.

Накратко искам да обобщя:

Нима хора способни на подобна низост и липса на всичко човешко, имат право на глас как да бъде управляван и от кого Народния Театър.

Нима обществото е способно да не прозира по-големите и страшни интереси, които се целят в сърцето на този театър.

Нима някой може да допусне, че ние ще продължаваме да таим цялата мъка причинена от тези хора в сърцата си.

Не.

Когато се премине отвъд всички морални закони, когато се потъпче всичко свято в отношенията между хората, когато психическият тормоз не спира с месеци, тогава няма как да се таи.

Вярвам, че един ден ще се върне нормалността.

И нека не позволяваме на хора, които са способни да унижават цяла една институция да взимат решения въпреки разума и закона, водени от личните си демони и интереси.

П.с. Камен Донев е голям артист. Но Камен Донев НИКОГА не е бил част от трупата на Народния Театър. Затова нека се спре спекулацията, че Камен Донев напуска Народния. Той е в качеството си на гост актьор в този театър. Което не го прави по-малко талантлив.

Благодаря за вниманието.

Нека бъде светлина!

И силата бди над всички ни! 🤍

П.П.С. В света в момента умират хиляди хора. Едни от глад. Други заради войни. Трети са убити жестоко от психопати.

Глобалното затопляне е факт.

Над главите ни греят милиони звезди, които са умрели много преди раждането ни. Има милиарди галактики. В пъти по-големи от нашата галактика.

Имаме океани и морета на собствената ни планета, за които не знаем почти нищо.

Наистина ли няма по-важни неща, с които да се ангажира обществото ни?!

Нима господин Василев е най-голямата угроза за българската култура?

Директор избран законно и спазил всичко обещано в програмата си?!

Откога решаваме, че можем да веем знамена, зад чиито лозунги се крият изцяло лични интереси?!

Моля за малко спокойствие и известна доза скромност.

Да си толкова патетичен по подобни въпроси, без да си запознат с цялото, е нещо като да забиеш на Рожен 111 метров пилон и това да те прави “голем патреот”.

Така де.

Да не орем към дъното на Марианската падина така смело.

Имената на “самураите” ги спестявам от човещина и вродена деликатност."

Макар да не споменава по именно хората, които визира в коментара си, се предполага, че единият със сигурност е Камен Донев, който разпали последната вълна от скандали. Другият "самурай" е Валери Йорданов, който открито заявява позицията си срещу директора на театъра Васил Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 0 Отговор
    Когато падне пирамидата над Народния театър, нещата ще си дойдат на мястото.
  • 2 Чума

    4 1 Отговор
    Това само показва, че тези, които трябва да дават пример и учат народа на благодетели, хуманизъм, етика, естетика и духовност, са освирипели хиени, сражаващи се за кокалите на народа! Така, те обслужват непочтен политически елит и става много лесно да ви изземат и Националния празник, като го заменят със своя професионален, откраднат от целия народ и ви пратят във войни!
  • 3 Псевдоним

    4 3 Отговор
    С всеки изминал ден ставам все по-голям фен на Васил Василев. Така им скръцна със зъби на тази сбирщина, че ще им държи влага за следващите 10 години.
  • 4 Колега

    8 3 Отговор
    Браво!На всички е ясно какво става.Камен Донев ни падна в очите,на артистите и на хората работещи в театъра ни е ясно какво е станало с така нареченият пожар който е снимал Донев.Не му прави чест,всички сме виждали разни внезапни инциденти в театъра.Той за какво е там да играе или да слухти,вместо да каже браво че хората от техническата служба са се справили и е имало представление той прави записи.Долна работа!
  • 5 Човек

    6 2 Отговор
    Много отдавна усетих, че Камен Донев е фалшив човек с огромно его и спрях да го гледам. Постановките му са много надценени, а филмът му е най-голямата глупост, която някога съм гледал.

    Коментиран от #6

  • 6 Аз пък

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    много отдавна се опитвам да се "възхищавам" на актрисата Пападопуло, ама все не ми се получава. Знам ли, сигурно не разбирам от театър...Но след това нейно изказване ( в което не е пропуснала и пилона с бълг. знаме) разбрах, че девойката наистина обслужва "новото нормално", на новия политически "елит", което консервативни като мен не могат да разберат...

    Коментиран от #11

  • 7 пери

    5 2 Отговор
    Нищо не разбрах от писаниците на Ана Пападопулу. Отстрани погледнато, в Народния театър има един директор, за когото се прошумуля, че давал повечко пари на тези актьори (явно и Пападопулу е в тая група), които искат да ги вземат, съответно директора им е много на сърце и логично са против останалото малцинство актьори, които имат принципи и не искат да ги купуват. Те сътветно не харесват директора. Значи пак власт, пари и старият принцип "Разделяй и владей".
  • 8 И коя сила

    1 2 Отговор
    да бди над всички ни? Тази от "междузвездни войни" ли, г-жо Пападопулу ?
  • 9 Актьорите не

    3 1 Отговор
    би трябвало да бъдат унижавани. Застанах на страната на Морфов, защото не ми се понрави политичекото парадиране на депесарския "парашут". Но ако тези тримата унижават колегите си, няма за какво да им се съчувства. А и честно, винаги са ми изглеждали леко надценявани. Една и същи хора си пишат дитирамби, ръкопляскат си, раздават си награди, потупват се и се имат за реинкарнация на Еврипид и Софокъл. Единият, сложил шалче и очила, същи примадона, другият изглежда недосъбуден, а третият непрекъснато се занимава с философски усуквания.
  • 10 миниращите миньони

    1 1 Отговор
    Добре казано, но обикновено мръсотиите привличат много повече интерес от смислените неща, затова предполагам, че скандалите няма да спрат току-така, вероятно ще има още реакции. Ана Пападопуло има класически гръцки черти, дори бих казала древногръцки. Съвършенство.
  • 11 Девой

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аз пък":

    Каква девойка може да е след 25 години в театъра?!
  • 12 Театрал

    0 0 Отговор
    Васил Василев служи на Доган и на БКП и е един много гаден и нагъл човек. Съсипва Народния театър Крепи го путиниста Радев. Политиката трябва да е вън от Театъра, но не би! Ако министър е Велислав Минеков, който е смел, принципен и честен, вече щяхма да сме забравили за този срамен скандал, но се забави с уволнението на наглеца Василев и Радев го махна от Министерството. Радев е за изгонване, не знам защо НС се бави, той е вреден и е руски лакея