25 Юли, 2024 19:19 900 3

SoFest продължава с изненадите за публиката и създава нови формати

  • sofest-
  • фестивал-
  • линейни танци

Първият в страната, Балканите и източна Европа фестивал за линейни танци е вече факт

SoFest продължава с изненадите за публиката и създава нови формати - 1

Line Dance бе новият формат, който лятното издание на SoFest 2024 предложи на публиката. На слънчевата тераса, на вход А6 зад НДК всеки от 3 до 103 години взе активно участие в кънтри, народни, етно, латино, джаз и модерни танци. В света на това вълшебно изкуство ни пренесоха топ школи – „Па де катр”, „Фюжън академи”, „Рада денс скул”, „Естрея”, „Блясък”, „Меги комършъл денс груп“. Хореографите на SoFest Line Dance с творчески ръководител Росен Михайлов имаха отворени класове, в които представиха специално създадени стъпки в няколко стила.

Различни забавни и образователни ателиета провокираха децата, през трите фестивални дни. Интерес предизвикаха работилници за създаване на музикални инструменти, рисуване и творчество, калиграфия и роботика. На фестивалната сцена се изявиха млади таланти като „Палави ноти“, „Nex“, възпитаници на ЧУ „Св. Климент Охридски“, ПГАВТ „Попов“, школа „Финес“ и Жени Кринчева. Част от фестивалната програма бяха и талантливите възпитаници на „Джуниър Бенд“ от Велико Търново с ръководител Йордан Цветанов, които впечатлиха столичани и гостите на града с уникални шествия в централната част на София.

За доброто настроение се погрижи Светлин Петров, по-известен като DJ Franzy. Всеки ден, след DJ партитата фестивала предложи топ концерти и в трите си вечери. В петък концертът бе на обичаната банда Jeremy?, в събота на емблематичната група P.I.F. с гост вокалисти Владо Михайлов и Ерсин Мустафов, а последната вечер на лятното издание на SoFest концерт имаха топ финалисти от „Гласът на България" - Мишер, Десислава Латинова, Вик, Калоян Паунов, Георги Георгиев и Никеца с любимия ментор - мастър Иван Лечев.

SoFest Line Dance 2024 беше изцяло със свободен вход.

А ето какво още ще предложи SoFest тази година

Емблематичният фестивал е подготвил още едно впечатляващо издание за феновете си през тази есен. От 14-ти до 17-ти ноември в Sofia Live Club, SoFest Autumn 2024 ще представи спектакли и концерти на творци и артисти от страната и чужбина. За първи път в България ще се играе комедията „Има време” с Герасим Георгиев - Геро и Добрин Векилов - Дони, доказалият се квинтет от Нидерландия „The Fours” ще представят дебютният си винил „Sweet and Sour“, музикантите от гръцкия бенд „Thanos Stavridis Quartet” ще изпълнят сингли от албума им отличения за най-добрия световен такъв на британските награди, а певицата с уникален глас Роберта, заедно с музиканти от различни поколения ще представи своя интерпретация на най-емблематичните песни, на Дженис Джоплин, оставили следа в световния блус и рок. SoFest 2024 ще бъде закрит с концерт „Фондацията на една ръка разстояние“. След турне в големите зали в САЩ, Канада и България, по повод 80 годишнината на Кирил Маричков, музикантите от Супергрупата ще направят клубен концерт, част от седмото издание на фестивала, само за най-големите си ценители. Специален гост ще бъде големият приятел на групата Атанас Пенев – вокалист на Б.Т.Р..

Билетите за SoFest Autumn ще са в продажба след 15-ти юли в мрежите на Ивентим - https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofest-autumn-sofiya-sofia-live-club-647069/event.html и в Грабо - https://grabo.bg/places/sofest.

SoFest 2024 преминава под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календарът на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел „Значими събития“ 2024.

Повече информация за фестивала, както и билети за предстоящите събития може да намерите на сайта на SoFest - https://sofest.art/, както и на страниците на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и в инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дфхгхйхх

    0 0 Отговор
    Само минавам да ви светна.
    Най-страшното не е сатанинското откриване на парижката олипиада или мъж-тра-ве-рс да бие жена, или всичко написано по този въпрос до сега.

    Най-СТРАШНОТО е, че ви го налагат и то показно, и вие НИЩО не може да направите.
    Ще ви го наложат в образованието после в семейството.