20 Август, 2024 05:47 3 573 14

"Пришълецът: Ромул" оглави боксофис класацията на Северна Америка

  • кино-
  • филми-
  • боксофис

След три седмици на върха филмът "Дедпул & Върколака" от киновселената на "Марвел" с Райън Рейнолдс и Хю Джакман в главните роли отстъпи на втора позиция

"Пришълецът: Ромул" оглави боксофис класацията на Северна Америка - 1
Снимка: YouTube

Научнофантастичният хорър "Пришълецът: Ромул" оглави боксофис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции, предаде novini.bg.

Филмът, режисиран от уругваеца Феде Алварес, реализира приходи от 41,5 милиона долара през дебютния си уикенд в киносалоните на САЩ и Канада. Постъпленията му от международните пазари възлизат на 66,7 милиона долара.

Действието на "Пришълецът: Ромул" се развива между това на първите два филма от поредицата - емблематичните "Пришълецът" (1979) на Ридли Скот и "Пришълците" (1986) на Джеймс Камерън. Главната роля изпълнява актрисата Кейли Спейни.

"Пришълецът: Ромул" е деветият филм от вселената на "Пришълецът", чието начало преди 45 години поставя едноименният хорър на Скот. Анализаторите определят дебюта му в северноамериканския боксофис като "отличен".

След три седмици на върха филмът "Дедпул & Върколака" от киновселената на "Марвел" с Райън Рейнолдс и Хю Джакман в главните роли отстъпи на втора позиция с постъпления от уикенда в размер на 29 милиона долара.

В международния боксофис продукцията, режисирана от Шон Леви, още миналата седмица прехвърли емблематичния праг от 1 милиард долара.

След отличния си дебют миналата седмица, когато зае второто място, романтичната драма "Никога повече" по романа на Колийн Хувър с Блейк Лайвли в главната роля тази седмица е на трета позиция с приходи от уикенда, възлизащи на 24 милиона долара.

Четвъртото и петото място в боксофис класацията на Северна Америка заемат съответно "Туистърс" и ремастерираната по случай 15-ата ѝ годишнина анимация "Коралайн и тайната на огледалото". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 9,8 милиона долара и 8,4 милиона долара.

Според анализаторите успешното представяне в боксофиса на продължения като "Пришълецът: Ромул", "Дедпул & Върколака" и "Туистърс" свидетелства за "неоспорим подем на филмовата индустрия".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Град Козлодуй

    7 5 Отговор
    Браво

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 плюс минус

    3 10 Отговор
    Не гледам такива "филми".
    А филмите, които съм създала, са за традиции, красота, доброта, талант, духовност, човещина ....

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 умножено делено

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "плюс минус":

    и всичките са 🔞
  • 10 Сандо

    1 6 Отговор
    Спомнете си филмите на легендата Ален Делон и ги сравнете със съвременното холивудско производство.А то,холивудското производство,изпълнява задачата,поставена му от силите зад кадър:да пренася хората в някаква друга измислена реалност и да всява страх и ужас в зрителите.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Гост666

    5 0 Отговор
    Страхотен филм.
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    И да спомбихси филмите скучни лигави с Делон. Криминални , любовни исторически захаросани филмчета . За любителите на блуткаво кино стават . Ужаси и фантастика , трилъри това е кино .
  • 13 🍺🍺🍺🍺🍺

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    Къде тръгна да сравняваш жалките опити за кино на Франция и Европа с АМЕРИКА . Направо изби рибата . В европейското кино има и някой друг филм който да става . Но повечето са гола вода то за това някой европейски режисьори правят филми в САЩ . А този филм е страхотен цялата поредица е супер . Всяка серия по 20 пъти съм ягледал.
  • 14 мухата ЦЕЦЕ

    0 0 Отговор
    Както е тръгнало в следващия Пришълец ще трябва да поканят ББ-Тулуп и ДП-Шиши , за да запазят бруталното излъчване на филма !