15 Септември, 2024 06:32 1 710 13

Максим Галкин: Никога не съм се занимавал с политическа дейност

  • максим галкин-
  • агент-
  • съд

Актьорът е обявен за чуждестранен агент в Русия

Комикът Максим Галкин, заяви, че никога не е участвал в политическа дейност и че статутът му на чуждестранен агент значително нарушава правата и свободите му. Това се казва в съдебни документи, разгледани от ТАСС.

„Не съм съгласен със заповедта на Министерството на правосъдието на Русия, считам я за незаконна, нарушаваща неговите права и свободи, противоречаща на руското законодателство и международното право. Административният ищец Галкин, обосновавайки иска си срещу Министерството на правосъдието, посочи, че никога не е извършвал политическа дейност и е деец на културата и изкуството. Включването на М. А. Галкин в списъка на чуждестранните агенти е намеса в правото му на свободно изразяване на мнение и нарушава правото на личен живот“, се казва в документа.

Съдът не се съгласи с позицията на артиста, отбелязвайки в решението си, че е получил доказателства, че Галкин участва активно в политически дейности в интерес на чужд източник на финансиране.

Галкин беше включен в регистъра на чуждестранните агенти през септември 2022 г. Според позицията на Министерството на правосъдието той е под чуждо влияние. Галкин е руски артист, пародист, бивш телевизионен водещ на Първи канал. и канал "Русия-1". Според наличните данни живее в Израел.

Поводът да бъде признат за чуждестранен агент са публикациите на комика в социалните мрежи, в които той осъжда политиката на Русия и операцията в Украйна, както и видеоклипове от негови концерти с изказвания на политически теми. Самият Галкин заведе дело срещу Министерството на правосъдието с искане за премахване на статута му на чуждестранен агент. Първата и въззивната инстанции са отхвърлили иска му. Сега жалбата на Галкин срещу това решение е изпратена до Върховния съд на Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ААА А ИНАЧЕ Е СЪГЛСЕН

    30 6 Отговор
    С ДЕЙСТВИЯТА НА ЗРАЕЛ ТРЕПЕЩ СИЧКО ДЕТ МЪРДА В ПАЛЕСТИНА...
  • 2 Защо ни занимавате рано сутрин

    33 2 Отговор
    в неделя с женствения съпруг на Пугачова? Направо ще ме разплаче колко е ощетен и низгвернат. Публиката му все повече оредява, затова е толкова кахърен.
  • 3 гъжрф

    28 4 Отговор
    Хленчи като вдовица за ..й Когато вземяше доларите и се подиграваше на държавата си не хленчеше, а сега когато му забраниха да си показва шпионската муцуна напълнена с грантове хленчи. А си живееше като принц. Имаше си вечерно шоу, имаше симпатиите на държавата и руснаците, ама като му натиснаха копчето почна да плюе. Сега един ритник в слабините и да няма какво да яде. Всички дето вземат пари от Посолството за да рушат държавите си трябва да получат по един ритник. Слава на Господ Иисус Христос, и тук в България, все повече българи осъзнават че закона за чуждите агенти на влияние е много необходим. Всичката евро атлантическа измет дето лапа грантове да се извади на светло и да видим защо им дават зоб от Посолството. Какви интереси прокарват и на кого ближат калните ботуши, мИрси.

    Коментиран от #4, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ...

    22 3 Отговор
    Не си заслужава да го коментираме.
  • 6 А50

    15 1 Отговор
    Пугалкини сами взеха решение да напуснат Русия и започнаха аростно плюване и подиграване с нея. Какво не им хъресва сега в Израел и режима на Натеняху
  • 7 Напротив

    3 13 Отговор
    не се е подигравал на Русия. Нито той, нито Алла Пугачова. Преди да се изселят Путин се натискаше да се снима с Пугачова.Сега били чужди агенти. Защо? Защото Галкин включи украински песни в репертоара си ли? А руските евреи в Израел ги носят на ръце и пълнят салоните им.
  • 8 Къс виц

    10 1 Отговор
    Един ЕВРЕИН се оправдава.
  • 9 Стършелче

    6 2 Отговор
    Боли го че секнаха огромните им приходи от Русия!
    В Израел е на полупразни зали и 20 пъти по малко му плащат. Ха сега де?
  • 10 Напротив

    0 3 Отговор
    У така наречените съветски евреи има носталгия към руския език, към артистите и т.н Носят го на ръце, буквално.
  • 11 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор
    Плюеше по Матушка като нащо имигрант.
    Сега оле мале ,мразят ме .
  • 12 Сандо

    4 1 Отговор
    Кесията му се изпразни и тръгна да си търси правата.Това са то соросоидните либерасти - алчни,нагли,с Родина там,където са парите.И нашите са същите.
  • 13 Мухаха

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гъжрф":

    Каква шпионска муцуна при публични изяви на артист, бе мало.умнико?