26 Септември, 2024 13:45 717 0

Първият тенор на света Йонас Кауфман пристига за концерт в София

  • йонас кауфман-
  • тенор-
  • концерт-
  • софия-
  • ндк

Йонас Кауфман ще пее на 28 септември в НДК

Първият тенор на света Йонас Кауфман пристига за концерт в София  - 1
Снимка: PR Sofia Philharmonic

Дългоочакваната оперна гала на звездния тенор Йонас Кауфман ще се състои на 28 септември от 19 ч. в НДК. Софийската филхармония вече репетира програмата с диригента Йохан Ридер. Самият Йонас Кауфман и сопраното Рейчъл Уилис Сьоренсен ще се присъединят към репетициите утре.

Йонас Кауфман пристига в София със съпругата и сина си, които ще се насладят на българския му дебют от първия ред на зала 1 на НДК. Само преди дни при разпродадена зала, той представи солов рецитал в Музикферайн – Виена.

Голямата новина около Кауфман е новоиздадения му диск “Пучини – Любовни афери“, в който са включени дуети от най-обичаните опери на италианския композитор. Сред дамите, които партнират на Кауфман са Анна Нетребко, Асмик Григорян, южноафриканската звезда Претти Йенде. Българската връзка в албума са дуетите със Соня Йончева и една от най-успешните ученички на школата Кабаиванска – Мария Агреста.

Някои от дуетите, публиката в България ще има удоволствието да чуе в изпълнение на тенора и любимата му концертна партньорка Рейчъл Уилис-Сьоренсен.

Последни билети за концерта са налични на касите на зала „България“, НДК и в Ивентим.

Първият тенор на света Йонас Кауфман пристига за концерт в София
Снимка: PR Sofia Philharmonic


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА