Last news in Fakti

12 Юни, 2014 13:50 1 501 0

Български филм отвежда до "Призрачната улица" в Пекин

  • филм-
  • "кинематограф"-
  • късометражен-
  • "паркинг"-
  • after the ghost street-
  • ивайло минов-
  • елиана банчев-
  • режисьори

Две късометражни ленти на млади ежисьори с премиера в София

Премиерите на два български филма – „Паркинг“ на Ивайло Минов и After The Ghost Street на Елиана Банчев, ще бъдат представени от „Кинематограф“ на 16 юни от 20.30ч. в Studio 5. След прожекциите на филмите двамата млади режисьори ще излязат на сцената, а водещите и публиката ще имат приятната задача да изкопчат от тях всяка подробност относно заснемането на творбите, идеята, вложена в тях и трудностите по пътя към реализирането на подобни проекти.

„Паркинг“ е вторият късометражен филм на Ивайло Минов, завършил Лондонската киноакадемия. За осъществяването му режисьорът използва любопитен алтернативен метод. Той кандидатства с проекта си за кампания, набираща средства през онлайн платформата IndieGoGo. Интересна подробност е, че самата публика е спонсор за заснемането на филма - практика, която се прилага отдавна в света на независимото кино. Проектът успява да събере 7000 лева от хора по цял свят – Великобритания, САЩ, Канада, Австралия, Унгария, Швейцария, Германия и много други.

„Паркинг“ разказва за изпълнения с напрежение ден на Ирина. През него тя слага край на любовни отношения, бърза да направи покупки от магазина, претърпява катастрофа. Накрая стига до дома си леко закъсняла и с охлузвания, където нетърпеливо я очаква нейният съпруг. Лентата, в която главните роли се изпълняват от Жорета Николова, Валентин Ганев и Стефан Вълдобрев, разказва за избора между любовта и дълга.

Другият филм - After The Ghost Street на Елиана Банчев, е за жена, обсебена от  съновидението си за мъж от своето минало. Тя прекосява Китай в опитите си да го открие. Изминавайки стотици километри, среща различни хора, чрез които успява да прозре истинския смисъл на своето пътешествие. Сублимният момент идва, когато героинята попада на така наречената „Призрачна улица“ в Пекин.

Елиана Банчев е родена в София, но живее във Франция от петгодишна възраст. Тя е гражданка на света, тъй като учението и работата я отвеждат до различни негови краища. След магистратура по мениджмънт, тя завършва бакалавърска степен по „Филмово и дигитално изкуство“ в Сидни, Австралия, където и снима първите си късометражни филми.

В Париж прави магистратура по кинорежисура, която завършва в Сорбоната. В Лос Анджелис развива сценарии за Warner Bros, а в Китай заминава като водеща на френско шоу и остава в страната за заснемането на филма After The Ghost Street. В момента работи като асистент-режисьор на филми и реклами в Париж. В същото време продължава да пише и да подготвя бъдещи проекти за киното и телевизията.

Трейлър на „Паркинг“ и After The Ghost Street, както и повече информация за събитието може да се видят на сайта на Кинематограф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА