Необходими продукти:
- чушки - 4 бр.;
- просо - 60 г;
- лук - 1 глава;
- моркови - 1 бр.;
- гъби - 200 г;
- печена капия - 2 бр.;
- пармезан - 50 г;
- олио - 3 с.л.;
- сол;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Измийте много добре просото, сипете го в тенджерата, добавете вода (в съотношение 1:3), 1 с.л. олио, похлупете и варете за около 15-20 минути.
През това време загрейте в тиган 2 с.л. олио и задушете нарязания на ситно лук и настърганите моркови и нарязаните гъбите.
Добавете в тигана нарязаната печена капия и свареното просо.
Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
Измийте и подсушете чушките.
Разрежете ги на половинки и почистете семките.
Напълнете чушките с плънката, поръсете отгоре с настърганото сирене и печете в предварително загрята фурна на 190°С за около 20-30 минути, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хмм
Коментиран от #5
10:11 19.09.2025
2 1488
и накраягълта
10:12 19.09.2025
3 Пич
10:16 19.09.2025
4 Ахах
10:26 19.09.2025
5 провинциалист
До коментар #1 от "Хмм":
В древността пиперът е бил толкова ценен, че е бил ползван вместо валута. Като солта.11:09 19.09.2025