Необходими продукти:
- свинско месо - 500 г;
- праз - 4 стръка;
- червени чушки - 3 бр.;
- олио - 50 мл;
- черен пипер - на вкус;
- червено вино - 100 мл;
- вода - 100 мл;
- сол - на вкус;
- люти чушлета - 2 бр. сухи червени.
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парчета, измийте и ги подсушете.
Нагрейте олиото и добавете подсушеното месо, поръсете с черен пипер на вкус и запържете до златисто кафяв цвят на месото.
Налейте виното и оставете ястието да ври на умерен огън, докато се изпари виното и остане на мазнина. През това време, почистете и нарежете праза на по едри парчета, а чушките - на тънки ленти.
Прибавете зеленчука към задушеното свинско заедно с топлата вода и лютите чушлета, задушете до омекването му.
Посолете на вкус и разбъркайте, насладете се на вкусното българско ястие свинско с праз по селски, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 амет дуан таткуту на шишиту съм
10:06 15.10.2025
2 Пич
10:16 15.10.2025
3 Финансист
10:34 15.10.2025
4 ИВАН
10:51 15.10.2025
5 Злогош
11:08 15.10.2025
6 Хасан
11:12 15.10.2025
7 DW смърди
Малки като тези на снимката или по-малки?
Нормално се казва например кубчета със страна 2-3 см.
Само жена може да даде такива инструкции - малки...
11:27 15.10.2025
8 Какви
11:32 15.10.2025
9 Ако разполагате с време
14:31 15.10.2025
10 Добавка към № 9
14:34 15.10.2025