Last news in Fakti

8 Юли, 2014 19:39 762 0

Орешарски пое ангажимент за актуализация на бюджета в здравеопазване

  • орешарски-
  • ангажимент-
  • актуализация-
  • бюджета-
  • здравеопазване

Среща между Райчинов - БСП - Орешарски

Днес се състоя предварително огласената среща на председателя на БЛС д-р Цв.Райчинов с ръководството на парламентарната група на БСП. От разговорите стана ясно, че левицата подкрепя категорично актуализацията на бюджета на касата и ще се обърне към Министерски съвет и лично към премиера Пламен Орешарски с настояване да се внесе предложението в Народното събрание.

На писмото на БЛС за обсъждане на проблема, имаше и последваща реакция от министър-председателя Орешарски, с когото д-р Райчинов се срещна в късния следобед, съобщиха от БЛС. Той е поел ангажимента, че веднага след като министърът на здравеопазването внесе предложението за актуализация на бюджета в Министерски съвет, то ще бъде разгледано.

След  срещите, които ръководството на БЛС направи с трите основни парламентарно представени партии – ДПС, ГЕРБ и БСП, се очерта ясната позиция, че всички стоят зад искането за актуализация на бюджета на НЗОК  и ако то бъде внесено от МС в зала – ще го подкрепят с гласовете си. На поканата на БЛС за среща, до момента няма отговор единствено от  „Атака”, заявяват от БЛС.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА