11 Септември, 2014 14:38, обновена 11 Септември, 2014 14:48 1 870 0

Крал Хуан Карлос и принцеса София - развод на хоризонта?

  • хуан карлос-
  • развод-
  • испания-
  • принцеса софия

Подкрепа за царя спадна допълнително, когато наяве излезе пътуването му за лов на слонове в Ботсвана, осъществено в разгара на финансовата криза в Испания

След 52 години брак приказката свършва дори и за кралските семейства. Абдикиралият испански крал Хуан Карлос и принцеса София се развеждат, пише в. „Хъфигтън поуст“.

„Пари мач“ разпалва огъня около интригата, отбелязвайки че двойката за последен път се е появила заедно на церемонията на абдикацията.

Италианският в. „Ла Република“ уточнява, че кралската двойка не се срещала от средата на юли. Принцеса София е предпочела да си отдъхне през лятото в Майорка. Там компанията й е правила сестра й принцеса Ирене и нейните осем внуци.

В същото време Хуан Карлос, който през последните месеци претърпя редица операции на крака, се е наслаждавал на слънцето на Балеарските острови. Оттогава той се появява само два пъти. В началото на август и началото на септември.

През юни той предаде трона на принц Филипе и обяви процес на обновяване на монархията. В същото време испанската преса писа, че абдикацията идва в момент, когато Хуан Карлос се намира в центъра на скандал за незаконно финансиране и разгулно пилеене на пари в разгара на най-тежката икономическа криза за Испания.

Репутацията му бе опетнена от разследване за корупция срещу дъщеря му и нейния съпруг.

Подкрепа за царя спадна допълнително, когато наяве излезе пътуването му за лов на слонове в Ботсвана, осъществено в разгара на финансовата криза в Испания. То бе коментирано като опетняване на имиджа на монарха.

76-годишният крал на Испания управлява от 1975 г. насам два дни след смъртта на дългогодишния диктатор Франсиско Франко. Той ръководеше прехода на страната от диктатура към демокрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА