Last news in Fakti

7 Октомври, 2014 17:07 1 423 0

Шестима натровени от гъби са в реанимация

  • гъби-
  • натровени-
  • сливен

Шестима души с натравяния от гъби са настанени в отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Тази нощ са приети 70-годишен мъж и съпругата му, които са консумирали събрани от тях диворастящи гъби.

Преди два дни спешна помощ е потърсил 70-годишен гъбар, който първоначално е бил приет в друго лечебно заведение, но впоследствие е насочен към областната болница. Днес е бил поставен на хемодиализа.

Д-р Кирил Славов от отделението по реанимация информира, че преди седем дни са настанени още трима души, натровени с гъби – мъж на 66 г. от Сливен и двамата му сина – на 39 и 44 години. Те също са яли диворастящи гъби, брани от тях и техни близки. „Състоянието им е стабилизирано след няколко поредни хемодиализи и утре ще бъдат изписани”, каза д-р Славов.

Той предупреждава, че сега е сезонът на диворастящите гъби и те трябва да се берат от подготвени хора, а не от такива, които не разпознават двойниците. Д-р Славов препоръчва да се купуват култивирани гъби, защото от вкусна храна гъбите могат да се превърнат в опасност и консумацията им да доведе до летален край.

През последното денонощие спешна помощ в болницата са потърсили 47 души, хоспитализирани са 23 от тях. Има четирима неосигурени пациенти. Извършени са 10 операции и 7 раждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА