Last news in Fakti

6 Ноември, 2014 11:59 1 266 1

Георги Христов провокира с безпрецедентен албум

  • георги христов-
  • провокира-
  • безпрецедентен-
  • албум-
  • изгарям

Дискът е удивително богата колекция от разнообразни музикални композиции и от теми

Новият албум на поп аса Георги Христов „Изгарям” разкрива по съвършен начин твореца, съобщиха от GH Production.

Дискът е удивително богата колекция от разнообразни музикални композиции и от теми. Прецизно селектираните разтърсващи балади несъмнено ще подклаждат желанието на ценителите на неговото изкуство да се потопят в зрелостта му на брилянтен музикант с покоряваща чувственост и емоционална интелигентност, възхитителни импровизаторски качества и уникална музикална естетика – всичко онова, което прави Георги Христов ярко разпознаваем и неповторим. Модерните денс парчета пък ще добавят необходимия щрих, за да звучи албумът завършен и цял.

„Изгарям”! – за търсената любов; за болката, която причинява; за нейната стихия и за разрушителната й сила; за причините да продължиш напред; за всички чувства и емоции, обединени в пламенното „Изгарям” – така подходящо да охарактеризира артиста Георги Христов – горящ в музиката, във всичко, до което се докосне!

Песните в албума ще надхвърлят очакванията дори и на най-ревностните ценители на класата на Георги Христов. От първия до последния трак времето отлита като един покоряващ миг, който се репродуцира до безкрай с все по-непреодолима сила и оставя слушателя без дъх!

Сред авторите на песните са, както самият Георги Христов, така и Димитър Гетов, Борис Чакъров, Катя Близнакова, Роси Кирилова, младите композитори Майя Йорданова, Васил Чергов и Спас Манев, а също и италианският му колега Джани Фиорелино, който е и гост-музикант в албума.

Записите са реализирани в студиата на Димитър Гетов, Борис Чакъров и “Melody Records” в Италия. Композиторът и аранжорът Димитър Гетов е музикантът, който стана свидетел и участник в творческия процес по създаването на продукцията и който сподели следното:

„Георги Христов е единственият певец, който записва с такава емоция, бих казал 50 пъти по-силна от тази на концерт. Определено би било интересно да се видят мимиките, жестовете, как душата му пее по време на работа в студиото. Той преживява и пресъздава всичко с огромна емоция и така трябва да бъде, за да въздейства. За мен този албум е уникален, защото песните в него са много различни една от друга и в същото време има нещо общо – хубавите текстове, чувството, с което са изпълнени…

Когато хората го чуят, ще усетят и ще оценят достойнствата му. Самият Георги Христов е изключително прецизен към всичко, перфекционист! Ако не хареса нещо, веднага търси нов вариант. С него, обаче, се работи лесно, защото той знае какво иска, нямаме творчески спорове, харесваме едни и същи неща и именно на това се дължи дългогодишното ни сътрудничество.”

Албумът „Изгарям” излиза на музикалния пазар в деня на галаконцерта на Георги Христов на 26 ноември в зала 1 на НДК (София). Най-нетърпеливите биха могли да го заявят още сега от екипа на артиста чрез официалната му страница във „Фейсбук”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргарита Николова

    0 0 Отговор
    Звучи обещаващо! Чакаме го!