Last news in Fakti

6 Ноември, 2014 13:23 3 004 1

Бум на сифилис в Бургас

  • сифилис-
  • бургас-
  • бум

През последната седмица е регистриран и един случай на ХИВ

Шестима бургазлии са заразени със сифилис в Бургас през последната седмица. От началото на октомври към момента са регистрирани общо 10 случая. Още трима са заразени през септември, съобщава "Черноморски фар", като цитира справка на Регионалната здравна инспекция

Ако не сте внимателни при избора на партньор е добре да знаете, че изследвания за сифилис се правят не само в медико-диагностичните лаборатории и Кожно-венерическия диспансер. В специализирания кабинет към РЗИ изследванията са напълно анонимни. Там освен за сифилис, можете да се проверите и за СПИН.

През последната седмица е регистриран и един случай на ХИВ, който е първи за времето след летния сезон. В кабинета на здравната инспекция тест за венерическата болест са извършили 16 лица за периода 27-31 октомври, сочат данни на институцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уролог

    2 0 Отговор
    Презерватива(кондома) е най-добрият приятел на човека....не го загърбвайте.
    Ето и един виц, по този повод.
    Седи един пред урологичният кабинет и гледа излиза пациент, държи изследванията клати глава и мърмори:Каква стана тя,ужким всичко беше наред,момичето честно,а сега спин.
    След него изхвърча друг пациент, видимо радостен и размахвайки изследваниятя си, крещи по коридора:Сифилис,сифилис.........
    Поуката, презерватива е най-добрият приятел на човека, след него е кучето.