Last news in Fakti

25 Декември, 2014 10:54 1 465 2

Дядо Коледа мина през България

  • дядо коледа-
  • българия-
  • мина

Той е прелетял над град Бургас снощи в 20:31 часа

Дядо Коледа мина през България. Той е прелетял над страната ни и по-точно над град Бургас, снощи в 20:31 часа българско време.

Проследяването на маршрута на белобрадия старец става благодарение на доброволци от Северноамериканското военно - въздушно и космическо командване (НОРАД). Те ще отговарят на телефонни обаждания (877-446-6723 с кода за САЩ отпред) и имейли от деца. Доброволците ще пускат и информация за Дядо Коледа и в социалните мрежи.

Учените засичат топлината от носа на елена Рудолф. За да определят къде точно се намира Дядо Коледа, на носа на елена има поставен радар. Според радара шейната с подаръците вече е в САЩ.

Програмата за проследяването му е достъпна в социалните мрежи и вече е събрала около над милион и половина харесвания във Фейсбук.

По-рано говорител на Обединеното командване на противовъздушната отбрана на Съединените щати и Канада заяви, че системата, която следи придвижването на Дядо Коледа, е защитена от хакери.

Факти.бг припомня, че НОРАД изпълнява тази важна задача повече от половин век. Тя му е вменена случайно, когато местен вестник през 1955 г. публикува телефония номер на Дядо Коледа, но печатна грешка в цифрите ги насочва към централата на Северноамериканското командване във военновъздушната база Питърсън в Колорадо спрингс .

Засипани с хиляди обаждания, военните се заемат да задоволят любопитството на децата, като ги информират къде точно е най-чаканият гост в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васили Барон

    2 0 Отговор
    да бе да минал е и защо тогава въпросния старец с голееми кавички не благоволи да остави един подарък и за мен,защото всички мои подаръци са от Христос и те се без пара,а по милост
  • 2 Газ и прас

    0 0 Отговор
    Дядото мина през България и м..лите му откраднаха чувала!