2 Януари, 2015 12:49 1 496 0

Как да отслабнем след коледното преяждане?

  • преяждане-
  • празници-
  • отслабване

Покрай празничната трапеза сме качили около два килограма

Килограмите, които сме натрупали по празниците, могат да бъдат свалени с повече движение и поетапно изключване на най-мазните, сладките и въглехидратните храни. Това заяви в „Здравей, България” проф. Донка Байкова от Българското дружество по хранене и диететика. За да можем да разтоварим стомаха си, трябва да останем на птиче месо, риба, зеленчуци, плодове.

„Сега сме може би с около два килограма по-тежки, отколкото в предпразничния период. Нека не забравяме, че тези килограми не са трайно наши, защото са последните натрупани”, изтъкна проф. Байкова.

Диетологът посъветва хората да се движат. В студеното време особено полезни могат да ни бъдат аеробиката, каланетиката, танците, качването по стълбите и карането на ски.

„През последните години успокоихме топката с преяждането, но все пак и на тези празници прекалихме с храната”, смята проф. Байкова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА