Last news in Fakti

5 Януари, 2015 19:45 2 110 0

От ХОББ е починал затворник от Бобов дол

  • линейка-
  • хобб-
  • затворник-
  • бобов дол-
  • сафет рушудов

Тялото е транспортирано за аутопсия, данни за насилствена смърт не са констатирани

На 04.01.2015 г. в 19.55 ч. в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница е починал лишеният от свобода Сафет Рушудов. Същия ден в 14.00 ч. лишеният от свобода е съобщил, че му е зле. По преценка на медицинските лица е конвоиран и настанен в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница с диагноза хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/. Това съобщиха от пресценъра на Министерството на правосъдието.

Обособен е временен пост на мястото на произшествието, извикана е дежурна оперативна група от РУ-Дупница, която е извършила оглед на мястото.

Тялото е транспортирано за аутопсия, данни за насилствена смърт не са констатирани. Вероятната причина за смъртта е остра дихателна недостатъчност. Уведомени са наблюдаващият прокурор и близките на починалия.

Сафет Рушудов е постъпил в затвора в Бобов дол през септември 2005 г. за изтърпяване на наказание в размер на 15 години лишаване от свобода за извършено престъпление по чл.115 от НК.

Във връзка с противоречиви и неточни информации в някои електронни медии за инциденти в местата за лишаване от свобода, включително и съобщение, че „румънец от затвора в Бобов дол издъхнал снощи в частна болница, приели са го със счупен таз навръх Коледа”, Пресцентърът на Министерство на правосъдието уточнява, че на 25.12.2014 г. в 17.00 ч. лишеният от свобода Дурой Томита е паднал в тоалетна на спално помещение в затвора –гр.Бобов дол.

Извикана е Спешна медицинска помощ, като по препоръка на медицинските лица е конвоиран до МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. Настанен е във вътрешното отделение с охрана от надзиратели. На лишения от свобода е поставена диагноза хипотония – ниско кръвно налягане.

На 28.12.2014 г. е изписан и върнат в корпуса на затвора-гр.Бобов дол.

Лишеният от свобода Дурой Томита, гражданин на Румъния, е постъпил в затвора – гр. Бобов дол през юни 2014 г. за изтърпяване на наказание в размер на 10 години лишаване от свобода за извършено престъпление по чл.242, ал.2 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА