Last news in Fakti

23 Януари, 2015 20:22 1 180 0

Обявена е грипна епидемия и в Плевен

  • грипна епидемия-
  • плевен

Учениците в Бургас тръгват на училище в понеделник

В Плевен бе обявена грипна епидемия, която влиза в сила от 26 януари – понеделник, с прекратяване на учебните занятия в училищата в областта от 26 до 30 януари.

Средната заболяемост от грип и остри респираторни заболявания в момента е 269.69 на 10 хиляди. Прогнозата е, че в следващите дни ще бъде достигната епидемичната стойност, затова Областната оперативна група е решила да обяви грипната епидемия. В момента най-висока е заболеваемостта във възрастовата група от новородените до 4-годишните, следвана от 5-14-годишните и 15-29-годишните.

Ограничава се посещенията на масовитe и обществени мероприятия, на организирани мероприятия в детските, учебни и социални заведения. Прекратяват се плановите операции в лечебните заведения за болнична помощ на територията на областта. Преустановяват се свижданията и се засилват мерките за предпазване от вътреболнично заразяване с грип и ОРЗ в лечебните заведения за болнична помощ на територията на областта.

Преустановяват се  дейността на женските и детските консултации на територията на област Плевен, преустановява се извършването на профилактичните прегледи и имунизации в област Плевен, осъществяване на филтър в детските заведения за недопускане на заболели от ОРЗ и грип.


Грипната епидемия в област Бургас остава, но ваканция за учениците свършва и в понеделник занятията в училищата ще бъдат подновени. Това съобщиха от Областната администрация в Бургас.  Единствено в община Карнобат със заповед на кмета ваканцията ще бъде удължена до понеделник включително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА