Last news in Fakti

3 Март, 2015 19:07 1 698 0

Натровените деца от Асеновград вече са добре

  • натровените-
  • деца-
  • центъра за деца с умствени увреждания-
  • асеновград-
  • храна-
  • кетъринг

Откриха нередности във фирмата за кетъринг, която им доставя храната

Натровените деца от Асеновград вече са добре - 1
Снимка: БНТ

Състоянието на 12-те малчугани и младежи от Центъра за деца с умствени увреждания в Асеновград, които вчера се натровиха с храна, вече е стабилно, съобщиха от Инфекциозната клиника в Пловдив. Въпреки това, те ще останат още няколко дни под наблюдение, предаде БНТ. След проверка от Агенцията по храните откриха нередности във фирмата за кетъринг, която доставя храната. На собственика на фирмата утре ще бъде връчено предписание от санитарните инспектори. Тя ще бъде запечатана, а на собственика ще бъде наложена глоба от 5000 лв., уточни Нова тв. Все още не са готови резултатите от изследванията, за да се каже каква точно е причината за отравянето.

12-те деца и младежи на възраст между 11 и 21 години вчера бяха приети в Инфекциозната клиника на Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив. В ранния те получили симптоми на хранително отравяне и от персонала веднага извикали Спешна помощ. Едно от децата е в по-тежко състояние, а останалите ще останат под наблюдение в клиниката до изясняване на причините за отравянето. По първоначална информация те са консумирали риба и мляко, които се доставят от външна фирма. Представител на фирмата заяви, че какаовият крем с мляко, за който от персонала се съмняват, че е предизвикал проблемите, е бил в срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА