Last news in Fakti

5 Март, 2015 16:20 1 247 0

Хората, които гледат тъжни филми изяждат повече пуканки

  • филми-
  • пуканки-
  • изяждат

Те им помагат да се справят с негативните емоции

Тъжните филми карат зрителите да ядат много повече пуканки, показва проучване на Корнелския университет, съобщи khaleejtimes.com

Учените са провели лабораторен експеримент и проучване в кино злата на търговски център. Лабораторното проучване показва, че хората гледали трагедията „Любовна история“ са изяли с 28% повече пуканки от тези, които са гледали комедията „Сватбен сезон“.

В същото време персонала на киното е събрал изхвърлените кутии с остатъци от пуканки. Те установили, че зрителите на тъжния „Соларис“ са яли с 55% повече пуканки от тези на забавния „Моята голяма гръцка сватба“.

Според учените тъжните филми подтикват хората да посягат към всяка храна, намираща се в близост до тях, за да се справят с негативните емоции. Това всъщност може да им помогне да се хранят и здравословно, ако пред тях се намират плодове и зеленчуци.

Приключенските и екшън филми също могат да подтикват хората да посягат към храната, заради бързото си темпо, но само ако тя е на една ръка разстояние от тях. За това и учените съветват зрителите да не държат калорична храна около себе си, докато гледат подобни ленти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА