Last news in Fakti

6 Април, 2015 08:54 2 763 1

Заместител на "Ривотрил"-а излиза на пазара до 10 април

  • ривотрил-
  • заместител-
  • излиза-
  • пазара-
  • ваньо шарков

Цената скача до 10 лв., пациентите ще плащат цялата му стойност

Заместител на "Ривотрил"-а излиза на пазара до 10 април - 1
Снимка: БТА

До 10 април заместителят на "Ривотрил" излиза на пазара. Производителят обаче не желае лекарството да бъде включвано в Позитивния списък на Здравната каса. Това означава, че пациентите ще заплащат сами за него. Очаква се цената да бъде около 10 лв. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков по TV7.

90 хил. пациенти с епилепсия и тежки депресии са без лекарство вече два месеца, след като медикаментът "Ривотрил" изчезна от пазара, а неговия заместител още го няма.

Вече два месеца се чака решение на Националния съвет по цени и реимбурсиране, за да се пусне заместителят на пазара, обясни депутатът от Патриотичния фронт и член на комисията по здравеопазване в парламента д-р Султанка Петрова.

Според бившия министър на здравеопазването д-р Мими Виткова това е процесът на изчезване на държавата от регулацията на пазара на лекарствата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боц боц

    0 0 Отговор
    Да не би да са разрешили кокаина?