Last news in Fakti

29 Април, 2015 07:19 2 665 0

Какво Алберт Айнщайн може да ни научи за любовта

  • алберт айнщайн-
  • любов-
  • мисли-
  • цитати

5 цитата на един от най-блестящите умове на света, които дават насоки за любовта

Въпреки всички наши усилия, взаимоотношенията между двама души понякога могат да изглеждат като някакво странно уравнение от висшата математика. Сложната природа на привеждането на двама напълно различни индивиди в симбиоза, е уравнение, което не само няма перфектен отговор, но и променливите се променят непрекъснато.

Така че, защо да не се обърнем към един истински гений? Човек, чието име е синоним на интелигентност: Алберт Айнщайн. Предполагам, че ако човекът е достатъчно умен, за да спечели Нобелова награда за теоретична физика, то той би могъл да се справи и със сложна материя като любовта.

Така или иначе, ето няколко прозрения за любовта и взаимоотношенията от един от най-невероятните умове, които тази планета някога е виждала:

"Всеки човек, който умее да шофира безопасно, докато целува красиво момиче, просто не отдава на целувката вниманието, което заслужава."

„Гравитацията не е отговорна за тези, които падат в капана на любовта.“ [игра на думи: английски - fall in love = влюбвам се; fall = падам]

„Когато мъж разговаря с красиво момиче в продължение на час, му се струва, че е минала секунда. Но ако седне на гореща печка, секундата му изглежда като час. Това е относителността.“

"Любовта е по-добър учител от дълга."

„Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА