Last news in Fakti

8 Септември, 2011 19:23 1 108 0

Принц Чарлз е новият президент на WWF

  • принц чарлз-
  • wwf

Наследникът на британският престол принц Чарлз стана новият президент на Световния фонд за дивата природа /WWF/, съобщава WWF.

Той ще смени на този пост братовчедката на кралица Елизабет II-принцеса Александра.

Принцесата заемаше този пост в продължение на 30 години.

Навремето бащата на принц Чарлз - единбургският принц Филип, стана първият в историята президент на британския филиал на фонда, като го оглавяваше от 1961 до 1981 година. Сега той е почетен президент на Фонда.

Принц Чарлз е активен защитник на природата и природните ресурси. Той оглавява международната кампания за запазването на тропическите гори.

Във Великобритания принцът призовава за разумно потребление и екологичен начин на живот, като самият той се занимава с градинарство и притежава фирма за производство на висококачествени органични продукти.

Чарлз създаде и наложи марката Duchy Originals от имението си в Хайгроув, Глостършър. Едва ли някой е предполагал, че преместването му там в началото на 80-те години на миналия XX в. ще положи основите на една от водещите марки за биохрани във Великобритания.

Днес Duchy Originals предлага изключително богат асортимент от биопродукти – от храни, през козметика, до градинарски пособия. През годините компанията дарила милиони. британски лири за екологични, здравни, образователни и артистични проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА