Last news in Fakti

23 Юни, 2015 00:30 1 127 0

Каубои от Чехия ще правят родео на фестивала Wake up

  • wake up-
  • фестивал-
  • родео-
  • правят-
  • чехия-
  • каубои

Каубои от Чехия ще правят родео с американски коне на културно-музикалния фестивал Wake up, който ще се състои за пета поредна година от 3 до 5 юли в местността до манастира „Св. Св. Козма и Дамян” край гр. Куклен. Ще можем да видим и опитаме хвърляне на ласо, бичуване с камшик и езда, като дори и най-малките ще могат да се пробват.

На фестивала ще гостува и театър "Хенд" с детското представление „Приказки на клоуните” – едно пъстро приключение в света на приказките заедно със забавни клоуни, които разиграват балонени фантазии с много смях и с помощ от публиката.
 
Голямата изненада на 4ти юли /събота/ в музикалната програма се казва WakeЪп! Project. Това е етно-фюжън проект, първо вдъхновен, а после и сътворен за фестивала WakeЪп!. В него душа и сърце влагат музикантите Костадин Генчев, Димитър Христов, Петър Миланов, Ради Данков, Петър Митов и вокалистките Ивелиха Христова и Юлия Гатерова. Всички те са артисти с дългогодишен опит, като имат и други съвместни проекти преплитащи народен фолклор и модерно звучене.

До петото издание на WakeЪп! фест остават две седмици, но организаторите и доброволците вече са на място и създават фестивално градче, което ще приюти повече от 500 участници и 1500 гости. Предварителната продажба на билети в Ticket Logic и "На Тъмно" е само до 28ми юни на цена 30 лева за единичен билет, като има и групови билети за 6 и 8 човека, съответно по 25 и 20 лева за човек. След това билети ще могат да бъдат закупени на 3ти Юли на място на цена 40 лева, а също и семеен билет (двама родители с деца до 14 год.)

Във фестивала ще участват 15 групи, сред които Карандила Джуниър, „Тъпани  и гайди” и Балкански. Откриването на фестивала ще бъде на 3 юли от 17 часа със специалните гости от Македония групите Conquering Lion и Green Out.  Поканени са и двама диджеи от Сърбия E – Clip и Oxi.

Програмата е структурирана на 4 тематични партита. Жанровете са хип – хоп, реге, етно фюжън и транс. Партитата ще се състоят на 2 вечерни сцени, а през деня малка сцена, качена на дърветата, ще озвучава вълшебната гора.

Културната част на фестивала ще бъде разделена на няколко части: арт базар, шатра за лекции, в които ще се обсъждат многото аспекти на алтернативния начин на живот, представени от хора, споделящи личния си опит. Дневната програма включва кино, театър, различни видове спорт, йога и работилници.

Един от основните акценти на фестивала са българските традиции, които ще бъдат представени чрез кукерски ансамбъл, нестинари от с. Българи и традиционни занаяти.

Палитрата от активности ще бъде допълнена от зона за отдих, включваща хамачена градина и читалня.

Специално внимание ще бъде отделено на най-малките, за които е обособена детска з
она със занималня, горски цирк и конна езда.

Темата за екологията ще бъде застъпена на практика, като отпадъците ще се събират разделно, а в неделния ден всички ще могат да участват в рециклирането им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА