3 Юли, 2015 05:02 6 663 5

11 000 души в риск от СПИН и хепатит

  • зъболекар-
  • спин-
  • хепатит

Близо 11000 пациенти на зъболекари в Сидни са били изложени на риск от заразяване от СПИН и хепатит, съобщиха местните здравни власти, цитирани от АП.

Рискът се оценява като нисък и е бил предизвикан от пропуски в стерилизацията на инструментите.

Властите обявиха, че са влезли в контакт с пациентите за допълнителни изследвания и евентуално лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    По тази логика, цяла България е в риск. Като знам, нашите зъболекари как работят.. Тръпки ме побиват. Заради едни зъби да си идиш... Май няма да ходя на зъболекар. Като изпадат зъбите, едно чене и готово.

    Коментиран от #5

  • 2 вещ

    0 0 Отговор
    Абсолютна малоумщина е да вините зъболекарите в неспазване на хигиена. Рискът да се заразите при зъболекар е в хиляди пъти по-малък от този ,когатo ядете в закусваляна. Да не говорим, че българина на последно място дава пари за зъбите си.Чудя се на идиотите,които като ги заболи зъб правят какво ли не, за да не отидат на преглед. Но на първо място не си обяснявам факта, че никой не ходи дори на профилактичен преглед. А за един зъб не само можеш да си ИдИш :) Не мога да си представя да целуна жена с развалени зъби. But the choice is yours :)
  • 3 като гост

    0 0 Отговор
    Като няма какво да пишете и дай да съчиним тема ,хахахах
    Наясно ли сте как се предава СПИН ?
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ЧЕ МЕ РАЗТРЕВОЖИХТЕ
  • 5 Зелето Красо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Красо Зелето":

    Ем ти на село кът имаш само 1 зъболекар, кой ти е виновен? Не слагай всички зъболекари под общ знаменател, да не си обиколил цяла България и да наблюдаваш как си вършат работата?