7 Юли, 2015 06:30 1 352 0

Ракът на белите дробове взима най-много жертви в Тайван

  • тайван-
  • жертви-
  • рак-
  • белите дробове

За 23-та поредна година тази болест е на челна позиция в класацията на болестите, довели до фатален край в страната

За 34-та поредна година ракът е болестта, взела най-много жертви в Република Китай. Това заявиха здравните власти в столицата.

Общо 4903 души са починали от злокачествени тумор в Тайпе през отминалата 2014г., което се равнява на 28.9% от всички смъртни случаи.

Според Министерство на здравеопазването в страната трите форми на заболяването, взели най-много жертви, са ракът на белия дроб, дебелото черво и черния дроб. Ракът на белия дроб все още е на челна позиция в класацията за 23-та поредна година, заявиха от Министерството.

По данни от годишния доклад в Тайван сред другите чести заболявания, причинили смърт, са сърдечно-съдовите, пневмонията, диабет и хипертония. На 11-то място в класацията се нареждат самоубийствата като  причина за смърт.

От Министерство на здравеопазването в страната заявиха, че тези данни са сериозно обезпокоителни и трябва да се вземат спешни мерки. Според Световната здравна организация между 21 и 30% от тези заболявания са в следствие на липса на физическа активност. В тази връзка Администрацията за насърчаване на здравеопазването към министерството  ще продължава да работи в посока изграждане на по-добра обществена среда и насърчаване на населението да спортува и да води активен начин на живот.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА