9 Юли, 2015 11:58 1 504 0

Нов лек срещу рак на гърдата

  • рак-
  • лекарство-
  • хормони-
  • рак на гърдата

Лекарство, което може да помогне за забавянето на половината от случаите на рак на гърдата, показва проучване

Евтино и безопасно лекарство може да помогне на половината от жените с рак на гърдата да живеят по-дълго, смятат учени.

Изследването, публикувано в "Nature", все още е в начален етап, но намеква, че прогестеронът може да се използва за забавяне на растежа на някои тумори.

Изследователите от Великобритания и Австралия обясняват, че тези констатации са "много важни" и сега се планират клинични изпитания.

От Изследователския център за рака в Обединеното кралство заявяват, че проучването е "изключително важно" и би могло да помогне на хиляди жени.

Хормоните играят огромна роля при рака на гърдата. Те могат да разделят раковата клетка.

Раковите заболявания с прогестеронови рецептори се смятата за по-малко смъртоносни, но причината за това не е ясна и те не са били проучени за лечение.

Сега екип от университета в Кеймбридж и университета в Аделаида са отгледали раковите клетки, растящи в лабораторията.

Те показват, че прогестероновите рецептори и рецептора на естрогена са тясно свързани и че прогестероновите рецептори може да направят естрогенния рецептор - по-малко неприяни.

Изследователите са в първите етапи на планирането клинично изпитване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА