24 Юли, 2015 00:06 2 261 0

Ирландия дава €1 500 за медицински сестри от чужбина

  • ирландия-
  • медицински сестри-
  • акушерки

Здравната каса на Ирландия е подготвила пакет в размер от €1 500, който няма да се облага с данъци и осигуровки, в опит да привлече медицински сестри и акушерки да дойдат да работят в Ирландия, съобщава в. „Айриш таймс“.

Националният директор на Здравната каса Ян Тигърдайн заяви, че новата кампания има за цел да привлече около 500 специалисти, които да дойдат в чужбина, за да работят в страната.

Пакетът от €1 500 ще се използва за разходи по преместването, регистрация в съсловната професионална организация и следдипломно обучение или изпити за приравняване на придобита квалификация.

Освен това медицинските сестри и акушерките ще могат да разчитат на стартова заплата от €27 211-€43 800 годишно. Освен това ще има стимули и бонуси за трудов стаж, квалификация и продължаване на обучението.

Ирландия опитва да си върне медицинския персонал, който избяга да работи във Великобритания. Експерти очакват свободните работни места в здравеопазването на Ирландия да бъдат заети от специалисти от Източна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА