Last news in Fakti

15 Септември, 2011 11:26 4 124 0

Жени Живкова с колекция вдъхновена от Шотландия и Бийтълс

  • софия-
  • евгения живкова-
  • колекцията есен - зима 2012

Колекцията есен - зима 2012 на модната дизайнерка Евгения Живкова ще бъде представена днес в зала 3 на НДК от 19,30 часа. Колекцията е съставена от 50 облекла, разпределени в 3 основни теми, вдъхновени от Шотландия и традиционното шотландско каре, от 60-те години на 20 век и времето на Бийтълс и от характерния за този период минималистичен и практичен перфекционизъм. Дрехите изглеждат модерно, младежки и в същото време динамични. Червеното и черното цветовете на страстта са за силни и амбициозни жени, желаещи да вървят само напред и нагоре.

Обем и силует: Линията на облеклата следва изчистения Н и А силует, облеклата са по-свободни и полу-вталени. Триумфът през този сезон е на костюмите в комбинация с поли, панталони или рокли.

Сака и палта: При саката тенденциите са две. Класическите блейзери с ревер, наподобяващи мъжкото облекло се допълват от елегантни и същевременно екстравагантни прави поли, панталони, рокли и поли с плисета, напомнящи за шотландските традиционни костюми.

Втората тенденция е на правите или полу-вталените сака и палта без ревери в Н и А силует. При тях е характерно вграждането на елементи от различни платове.

Дължините са около средата на ханша, до средата на бедрото.

Рокли: Роклите са прави или полу-вталени с дължина около и над коляното. Някои от тях са с плисета или вграждания на различни платове и апликации на дантела и шифон.

Полите са къси прави или с плисета с много апликации и комбинации на различни платове. Сложността на силуета се загатва от различните срязвания и вграждания.

Панталоните са в различни варианти – прави, тип цигара и бричове, които се комбинират с елегантни класически блейзери, наподобяващи традиционните мъжки сака.

Блузи: Блузите са с рюшове, жаба и апликации на дантела. Те могат да се комбинират както с връхните облекла, така и с вълнените рокли без ръкави.

Официални облекла: Къси рокли и костюми, изработени от комбинация на тафта и дантела в цветовете на Стендал „Червено и черно”.

Основни цветове: черно, червено, бяло, сиво и бежово.

Материи:  вълна, кашмир, тафта, шифон, трико, дантела и кадифе.

Десени: каре, райе, точки, дюс.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА