Last news in Fakti

11 Август, 2015 19:21 1 450 0

Столична община инвестира около 420 хил. лв. в Първа АГ болница

  • столична община-
  • инвестира-
  • първа аг болница

Столична община е инвестирала около 420 хил. лв. в Първа АГ болница „Света София”. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта в Столичната Първа акушеро-гинекологична болница „Света София”, с изпълнителен директор д-р Иван Костов в присъствието на заместник-кметовете Дончо Барбалов, д-р Антоанета Пейчева, кмета на район „Красно село” Иван Чакъров, доц. Лилянда Еленкова, председател на Постоянна комисия по здравеопазване и социална политика към СОС, кметът на район „Красна поляна”.

Ремонтните дейности трябва да приключат до края на септември. Извършени са строително-ремонтни дейности на три подобекта: ремонт на Отделение по анестезиология и интензивно лечение и сектор операционни зали, на коридор, фоайе и на козирката при входа на болницата, както и са доставени два ултразвукови апарата и един за отделението по анестезиология. Посочените дейности са на стойност 445 012 лева и са финансирани по проект за градско развитие „Подобряване на социалната инфраструктура и качеството на медицинските услуги, съфинансиран от „Фонд за устойчиво градско развитие на град София” по инициативата Джесика.

Същевременно е завършен ремонтът на Първо гинекологично отделение и на трафопоста за захранване на сградата на болницата, като средствата са изцяло осигурени от Столична община.

Предстои възлагане на обществена поръчка за извършване на основен ремонт на Отделение по патологична бременност и ремонт на централните стълбища на болницата в размер до 184 000 лева, като средствата са осигурени от Столичния общински приватизационен фонд.

По думите на Фандъкова, Столична община ще помогне и за ремонта на неонатологичното отделение на болницата. В болницата работи и единственото в общинските болници ин витро отделение.

Тази година болница „Света София“ участва и в програмата за превенция на рака на гърдата и средствата, които получи, се използваха за ремонта на част от отделение, което означава, че всичко когато се насочи в правилна посока, може комплексно да реши проблеми, заяви Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА