Last news in Fakti

20 Август, 2015 15:17 1 177 3

12 акта и възбрани за 83 литра прясно мляко

  • акта-
  • възбрани-
  • мляко-
  • благоевград

Издадени са от ОДБХ Благоевград, която е засекла нерегламентирана търговия с млечни продукти

От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти Инспекторите към Областна дирекция по безопасност на храните, град Благоевград съставиха 12 акта за установяване на административно нарушение и насочиха за унищожаване 83 литра прясно мляко. Продукцията се е предлагала в пластмасови бутилки от безалкохолни напитки по улиците на Благоевград, Банско, Петрич и Добринище. Проверките се извършват със съдействието на органите на МВР.

Със заповед на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев са разпоредени проверки на нерегламентирана продажба на мляко и млечни продукти в цялата страна. Целта е да бъде предотвратена търговията на продукти с неясен произход и потребителите да бъдат предпазени от възможни заболявания, които се разпространяват с консумация на храни с неустановен произход. Засиленият контрол ще продължи докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места и рискът от заразяване чрез консумацията на храни бъде сведен до минимум.

Факти.бг припомня, че мнозина пострадаха от бурцелоза в Кюстендилско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    Целта е да бъде предотвратена търговията на продукти с неясен произход и потребителите да бъдат предпазени от възможни заболявания, които се разпространяват с консумация на храни с неустановен произход.


    този е за обесване това мляко по улиците идва от крава а не като тези по магазините от хими4ески завод
  • 2 ОПАСНА РАБОТА СА

    0 0 Отговор
    ОСЕМДЕСЕТ И ТРИ ЛИТРА!!!!! Брееее, те много работа са свършили, като се има предвид, че се продават СТОТИЦИ ТОНОВЕ такова мляко в страната!
  • 3 барбалан

    0 0 Отговор
    Аз ако имам крава, изкарвам я на мегдана в Банско и който иска сам да си цръкне, колкото иска и в каквото иска - така млякото наистина ще е прясно, произхода ще е ясен и никой инспектор не може да ми каже копче!