Last news in Fakti

25 Август, 2015 16:39 1 313 0

Депутат с петиция за легализирането на медицинската марихуана

  • велизар енчев-
  • петиция-
  • легализиране-
  • медицинска-
  • марихуана

Над 2 500 души вече са подкрепили идеята на Велизар Енчев

В последните години темата за употребата на медицинска марихуана става все по-актуална, дори в България. Независимият народен представител Велизар Енчев стартира онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели. До момента тя е събрала над 2 500 подписа. Идеята на депутата е продължение на въпросът, който през юни Велизар Енчев отнесе към здравния министър Красимир Москов и Цецка Цачева – председател на народното събрание.

„Извършен ли е у нас анализ на международните научни изследвания за целесъобразността и необходимостта от прилагането на марихуана при лечение на тежки заболявания? Обмисляте ли възможността да се разреши използване на марихуана и нейни деривати за медицински цели?“, това са въпросите, които Велизар Енчев отправя към отговорните органи в страната.    

Петицията може да откриете в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА