9 Октомври, 2015 13:26 1 313 1

Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес

  • посещенията-
  • лекарите-
  • стрес

Тази статистика е на Българска асоциация за развитие на енергийната психология.Председателят на БАРЕП – Ирена Рельовска-Бартън представи научни факти от Втората световна конференция по Пренареждане на Матрицата, Бирмингам

Между 75% и 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес. Председателят на Българска асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) – Ирена Рельовска-Бартън запозна българската аудитория с най-новите научни данни и новостите в областта на енергийната психология, представени на Втора световна конференция по Пренареждане на Матрицата в Бирмингам, Великобритания.  Тя изложи пред гостите на събитието последни научни факти в областта, обсъждани на срещата от учени, експерти, преподаватели и почитатели на иновативния метод, признат в цял свят. На Конференцията страната ни бе представена от Асоциацията в лицето на Ирена Рельовска-Бартън.

Бартън цитира факти, изложени от водещите лектори на Конференцията, сред които д-р Брус Липтън, световно-известен учен-изследовател на стволовите клетки и автор на бестселъра „Биология на убежденията“, лауреат на наградата за мир Гоа 2009. Още през 60-те години д-р Липтън започва да клонира клетки и открива, че не ДНК, а сигналът от външната среда контролира поведението на материята.

Според него „Нашето подсъзнание е истинският творец на реалността ни, защото ние осъзнаваме едва 5% нашата когнитивна дейност, като останалите 95% от нашите решения, действия, емоции и поведение се извършват несъзнателно под въздействието на заучени програми на поведение“.

Ирена Рельовска-Бартън допълни, че ние създаваме нашата собствена биология посредством нашия мозък. Той генерира „хранителните вещества“ от хормони за нашите клетки в зависимост от интерпретацията на сигнала от околната среда (любов или страх) и това оказва пряко влияние на здравето ни. Тя посочи за пример проблемът с високо кръвно налягане, чието медикаментозно лечение дава нежелани странични ефекти включително намалено либидо, но който ефективно може да се третира с методи от енергийната психология за намаляване на стреса.

Председателят на БАРЕП представи видео материали от събитието и основни акценти от лекциите на водещите - ТЕС Мастър Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата; д-р Дейвид Хамилтън, учен-фармацевт, автор на 6 книги на Хей Хаус и експерт в плацебо-ефекта, четири от неговите книги са преведени на български език; д-р Робърт Холдън, чиято новаторска работа е представена многократно по ВВС, Опра Уинфри и Фестивалите на ХейХаус, и др.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уважение Секимо Ама не прощаваМЕ

    1 0 Отговор
    да уважим почиващи като лекари и да наредим

    пълна карантина на посещения при тях..

    .Иначе ги правят престъпници- създали им остър материален паричен интерес от разболяване на милиони важни преродени

    ..Обсебени от иноземни негодници тн "лекари "подават силно токсични препарати макскирани като уж ликарств а и земат яки пари от всяка рецепта..