Last news in Fakti

8 Декември, 2015 16:40 1 685 0

Бум на Денга и заради климата

  • тайван-
  • треска денга-
  • контрол-
  • превенция-
  • международна конференция

Международна конференция за борба с треската Денга стартира в Тайван

Бум на Денга и заради климата - 1

Международна конференция за превенция и контрол на треската Денга стартира вчера в град Тайнан в Република Китай, отбелязвайки нов етап в трансграничните усилия за борба с тропическата болест.

Двудневното събитие обедини 190 експерти, държавни служители и специалисти по здравни грижи от общо 12 страни в азиатско-тихоокеанския регион, сред които Тайван, Индия, Индонезия, Япония, Мианмар, Малайзия, Нова Гвинея, Филипините, Сингапур, Тайланд, Виетнам и САЩ.

Доктор Куо Хсу-сънг, генерален директор на Центровете за контрол на заболяванията към Министерство на здравеопазването и социалните грижи в Тайван, заяви, че именно сега е най-удачният момент за провеждане на тази конференция, базирайки се на факта, че страната бележи впечатляващ напредък в контрола на заразата с Денга в едно от огнищата на треската. На свой ред професор Джонатан Шварц от Нюйоркския университет подчерта важната роля на Тайван в поетия ангажимент за постигане на контрол над болестта и нейната превенция. На срещата бе подчертано още и влиянието на изменението на климата върху възникването и разпространението на подобни зарази. 

Конференцията ще продължи и днес в Министерството на здравеопазването и социалните грижи в столицата Тайпе.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА