Last news in Fakti

11 Декември, 2015 07:30 15 006 0

3 известни японски филма на ужасите, които ще ви ужасят

  • японски филми на ужасите-
  • филми-
  • ужаси-
  • кино

Японските филми на ужасите са придобили наистина добра репутация през годините

Японците наистина обичат ужаса - историите за призраци, демони и проклятия. Това до някъде може би се дължи на културата и фолклора им .... или на нещо друго. Лично аз обожавам японските филми на ужасите. Те са толкова страшни, че ме връщат към онзи детски страх от тъмното и самотата, от който не мога да се отърва с дни след това.

Японските призраци са различни от тези, които познаваме ние и Западната ни култура, и това прави филмите на ужасите още по-страшни.

Ето три известни японски филма, които ви препоръчваме да гледате ако си падате по такива истории. На мен лично са ми любими.

1. Джу он 呪怨 (Ju on)

Джу он (呪 怨) е известна поредица от филми. Японските са 6, но американската филмова компания Сони бива запленена от филма и купува правата и съвместно с японските си колеги създава още 5 филма по темата - Гняв (The Grudge).

Във филма се разказва за едно проклятие, зародило се от силен гняв и омраза, което се предава на всеки, който се докосне до него.

Ето трейлър на един от оригиналните японски филми:

2 Пръстенът リ ン グ  (Ringu)

"Всеки, който гледа това тайнствено видео ще умре", гласи популярна реплика от култовия филм, който се завръща след 13 години.

Този филм, подобно на Джу он не разчита на кръв и разпилени вътрешности, за да изправи косите ви.

Филмът е вдъхновението за направата на американският "Предизвестена смърт". Разказва се за прокълната видео касета, която убива всеки, който я гледа за 7 дни.

Филмът има и трето продължение, за което сами ще прецените толкова ли е страшно колкото първите два филма или върху него е паднала сянката на западните продукции.

3 Истински страшни истории ほ ん と う に あ っ た 怖 い 話  (True scary stories)

Този филм първоначално е бил телевизионен сериал. След като става популярен е направена и филмовата версия.

Филмът се състои от няколко истории, които хора действително са преживели. Историите не са като Джу он и Рингу, те са по-реалистични.

Ето трейлър:


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА