Last news in Fakti

15 Декември, 2015 07:30 1 397 0

С какво се храни елитът в ските?

  • манкузо-
  • храна-
  • вон-
  • уайт-
  • ричард-
  • ски-
  • сноуборд

Линдзи Вон похапва тостове, докато Джулия Манкузо обича пица

С откриването на зимния ски сезон и настъпването на предстоящите празници, любителите на снега, започват да планират своите снежни ваканции. Това, което е необходимо за една пълноценна почивка е - добре обработена писта, хубава екипировка и силна храна. Всички знаем, че през зимата горим повече калории, по-податливи сме към заболявания и трябва да обърнем сериозно внимание на хранителния си режим, особено ако ни предстои практикуване на спортове като ски и сноуборд. По този повод, foodpanda, представи любимите храни на някои от най-известните скиори и сноубордисти в света. 

Джулия Манкузо е носителка на пет Световни купи. През 2006 година печели и златен медал на Олимпийските игри. Обича много шоколад и казва, че набляга на него преди състезание. Любимата и храна е пица с много сирена. 

Линдзи Вон е спечелила състезания за Световната купа във всяка от областите на алпийските ски. Изключително стриктна в храненето, тя изчислява съдържанието на всяко едно нещо,което хапва. Любимата и храна е френски тост. Любопитно за Линдзи е, че всяка вечер пие по една чаша прясно мляко. 

Тод Ричърд е американски сноубордист, роден в Масачузец. Известен като „мократа котка” е един от най-добрите състезатели в „халф пайп” . Набляга предимно на месо и зеленчуци като най-любимото му ястие е телешки стек с гарнитура задушени картофи. 

Шон Уайт е добре познат в света на сноуборда, роден в Калифорния през 1986 г. Наричат го "летящия домат", заради цвета на косата и достигнатите височини по време на състезания. Фен е на китайската и испанска кухня. За любимо ястие посочва „Паеля”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА