Last news in Fakti

19 Декември, 2015 07:15 5 085 6

Франция забрани кльощавите манекенки

  • модели-
  • франция-
  • забрана-
  • манекенки
Франция забрани кльощавите манекенки - 1

Парламентът във Франция забрани кльощавите манекенки. Това се налага заради здравето на моделите и да се пресече опасната тенденция те да се подлагат на опасни за здравето им диети за ударно отслабване.

Преди да излязат на ревю моделите трябва да имат епикриза от лекар, че здравословното им състояние, определено според индекса на телесната им маса, е съвместимо с упражняването на професията.

Неспазването на изискването се наказва със затвор от половин година и 75 000 евро глоба.

Освен това депутатите задължиха рекламните агенции да изписват „ретуширани снимки“ под изображенията, на които видът на манекенките е променен – изглеждат по-слаби или по-пълни.

Също така се забранява използването на солариуми от деца под 18 години. Подобни закони са приети вече в Испания, Италия и Израел.

През май 2012 г. авторитетното модно списание "Вог" обяви, че повече няма да работи с "нездраво кльощави" манекенки и момичета, които не са навършили 16 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Крайно време беше да се вземат мерки срещу крачещите скелети, търсещи подражание.

    Коментиран от #3

  • 2 Morgoth

    0 1 Отговор
    Тия са идиоти. Да бъде една млада жена слаба и здрава е въпрос на усилия вложени в правилната посока и по правилния начин.
    Вместо да накарат младите момичета да се научат как да се хранят здравословно и да ги накарат да спортува малко повече ще занимават лекарите с глупости. Как ще доказват, че не са дебели, защото се поддържат правилно?

    Коментиран от #4

  • 3 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Коста":

    1,за съжаление го намират
  • 4 PlimP

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    2, а ти ходи да се прегледаш, идеята е да изглеждат нормално, а 50кг. на 1.8м височина не е нормално, живи мощи
  • 5 Хитлер

    1 0 Отговор
    И аз не харесвам кльощави крокозъбъли! Една жена трябва да е апетитна и добре сложена за да доставя радост на окото!
  • 6 Morgoth

    1 1 Отговор
    PlimP > Стефка Костадинова, висока 1,8м и вероятно по времето когато се състезаваше към 50кг. Кажи, че се е хранила нездравословно, че е била в лоша физическа форма или че е изглеждала зле.