Last news in Fakti

27 Април, 2016 12:52 1 079 0

Москов: Нямах избор за ексшефа на Фонда за лечение на деца

  • москов-
  • избор-
  • ексшефа-
  • фонда-
  • лечение-
  • деца-
  • павел александров

Той уточни, че е трябвало да го освободи

Москов: Нямах избор за ексшефа на Фонда за лечение на деца - 1

Здравният министър Петър Москов не е имал друг избор, освен да освободи веднага бившия шеф на Фонда за лечение на деца. Това обясни самият той след заседанието на Министерския съвет (МС).

Москов заяви, че не знае дали докладът на Инспектората на министерството е причина за арестите и повдигнатите обвинения към Павел Александров.

„Министерството на здравеопазването не може да упражнява контрол върху обществения съвет, защото той се назначава от МС. Нека да кажа следното, има доклад на инспектората към министерството, който е изпратен преди три месеца в прокуратурата, дали това е част от причините прокуратурата и ГДБОП да предизвикат тези действия, аз не мога да кажа и не мога и да коментирам, дори и да знам“, обясни Москов.

Попитан, дали е убеден, че става въпрос за организирана престъпна група, Москов заяви, че в това трябва да бъдат вътрешно убедени хората, които са повдигнали това обвинение и препоръча тези отговори да се търсят от тях.

„Аз нямах абсолютно никакъв изход, освен да го сменя същия ден, след като, спрямо него и колегата му, беше повдигнато обвинение за организирана престъпна група. Моята задача в този случай беше, и се справихме мисля, да гарантираме работата на фонда и нито едно дете, нуждаещо се от лечение, било по-спешно, било в по порядък, не може да се компрометира този процес, затова Фондът трябваше да има нов директор и той трябваше да бъде назначен максимално бързо“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА