Last news in Fakti

19 Май, 2016 00:00 3 957 0

Ваканциите повишават качеството на секса

  • ваканция-
  • качество-
  • секс-
  • партньор-
  • отдих

Добрият отдих и смяната на обстановката могат да направят чудеса

Ваканциите повишават качеството на секса - 1

Сексуалният живот на двама дългогодишни партньори ще е много по-добър на почивка далеч от дома, съветват американски сексолози. Отношенията между двама влюбени могат да бъдат негативно повлияни от монотонният ритъм на живот, както и от еднообразието на мястото, където живеят.

Според американски социолози, една ваканция би могла да подобри съществено качеството на секса.

Психолозите са интервюирали близо 30 милиона души. Оказва се, че една добра почивка има положителен ефект върху интимния живот не само по време на отдиха извън вкъщи, но и дълго след това. Необичайните ситуации и смяната на обстановката пораждат нови усещания и емоции, които несъмнено спомагат за по-добър полов живот.

Този процес се дължи на отделянето на големи количества допамин (хормон на удоволствието). Това е особено важно за жени, които имат силно чувство на тревога и безпокойство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА