Last news in Fakti

16 Юни, 2016 02:15 3 317 0

Температурата на кафето, а не кафето причинява рак

  • кафе-
  • рак-
  • температура-
  • напитки-
  • здраве-
  • горещи

В Европа рядко се сервират напитки с температура над 60 градуса

Температурата на кафето, а не кафето причинява рак - 1
Снимка: БТА/ AP

Здравни експерти обявиха, че не кафето, а неговата температура може да причини рак, съобщи белгийското издание „Политико“.

До този момент някои специалисти предупреждаваха, че консумацията на кофеиновата напитка носи здравни рискове.

Над 20 експерта от Международната агенция за изследване на рака (IARC) са установили, че пиенето на напитки с температура над 65 градуса по целзий може да унищожи здравите клетки и да доведе до рак на хранопровода.

По всичко изглежда, че не е от толкова голямо значение каква е напитката, а каква е нейната температура.

Западняците, обаче, не трябва да се притесняват, посочва изданието. В Европа и Северна Америка средната температура на сервиране на кафе и чай е обикновено е под 60 градуса. В други части на света е по-често пиенето на по-горещи напитки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА