Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 14:18 1 207 0

Състоянието на ранената жена при взрив в „Арсенал“ е критично

  • арсенал-
  • изгаряния
Състоянието на ранената жена при взрив в „Арсенал“ е критично - 1
Архив

38-годишна жена вече четвърти ден се бори за живота си и е на командно дишане в Многопрофилната болница в Стара Загора след взрив в завода за изработване на пиротехнически изделия на "Арсенал" в Мъглиж.

Пострадалата е с ампутирана дясна ръка, с едно извадено око и в много тежко състояние, съобщи директорът на болницата доктор Николай Колев, цитиран от БНР.
Комисия от Главната и Областната инспекция по труда разследват причините, довели до взрива. Във фирмата все още нямат събрана достатъчно информация какво го е причинило.
В началото на юли 53-годишната Велинка Димитрова издъхна в болница, след като 20 дни по-рано бе тежко ранена при експлозия в мъглижкия филиал на "Арсенал". Вследствие на взрива бе откъсната едната й ръка и пръстите на другата ръка.  Жената получи и тежки изгаряния по тялото.
Изпълнителният директор на „Арсенал” инженер Николай Ибушев коментира днес, че в сравнение с периода, когато заводът беше държавен, няма повишение на производствените аварии.
По данни на Областна дирекция по труда в Стара Загора сочат, че от 2007 година досега в „Арсенал” са станали 178 злополуки, от които шест - с фатален край. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА