Last news in Fakti

21 Юли, 2016 04:15 2 135 0

3 билки срещу болките в стомаха

  • стомах-
  • билки

1. Лавандула

В народната медицина чай направен от лавандулови цветове помага при киселини, успокоява стомаха при диария и подпомага храносмилането. Освен това се ползва срещу дрезгавина в гласа и зъбобол. Лавандулата намира голямо приложение и в ароматерапията.

2. Мащерка

Мащерката съдържа няколко вида антиоксиданти – флавоноиди, терпинен, бета каротин, които прочистват тялото от свободните радикали и ни помагат да се предпазим от вредите, които те могат да му нанесат. Чаят от мащерка отдавна се използва за лечение на диария и газове, за облекчаване на ревматоидни заболявания и при паразити като например анкилостома, който живее в дванадесетопръстника и тънкото черво.

3. Лайка

Етеричното масло на лайката има противовъзпалително и омекчително действие при заболявания на храносмилателния път – колики в стомаха и червата, гастрити, колити и метеоризъм, стоматит, гингивит, и при възпалителни процеси на дихателните пътища, където се употребява за инхалации и промивки под формата на гаргара. Има благоприятен ефект при възпалителни процеси и камъни в бъбреците и пикочния мехур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА