Last news in Fakti

3 Август, 2016 11:24 1 619 2

Мъж съди „Pokemon GO“, ловци влизали в дома му

  • покемони-
  • сащ-
  • съд-
  • създатели-
  • игра-
  • pokemon go-
  • мания

Прощавайте, в дома ви има покемон, който искам да заловя...

Мъж съди „Pokemon GO“, ловци влизали в дома му - 1
Снимка: БТА

Американец съди създателите на играта „Pokemon GO“, съобщи „Ню Йорк поуст“. Причината е, че ловци на покемони няколко пъти са влизали в двора му.

61-годишният Джефри Мардър от Ню Джърси е завел иск срещу собствениците на играта, превърнала се в мания за милиони души по света.

Американецът сподели, че поне пет пъти ентусиасти са търсили покемони в имота му.

„Случваше се хора да чукат на вратата ми и да казват, че в задния ми двор има покемон, който искат да уловят“, заяви Мардър.

„Pokemon GO“ се превърна в истинска сензация с глобални размери. Милиони по целия свят свалиха играта и тръгнаха на лов за покемони по улиците. Това доведе и до няколко инцидента, включително и на жена, която се заклещи на дърво.

Манията не подмина и България. НДК се превърна в мащабна арена за лов на покемони. София стана първият европейски град, в който се състоя толкова мащабно събитие от подобен род.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиф

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че термина "луд умора няма% е универсален? ето да вземем тази наглед невинна игра...утре продължението вероятно ще е като на един от филмите - ловци на хора...където се гонят и стрелят из града под организацията на някоя държавночастна корпорация...и зомбитата в креслата ще наблюдават с кеф, как пищят невинни и убити, но няма да им прави впечатление.... Защото ще считат, че те са покемони, но вероятно ще са посочени като врагове на системата от кукловоди. ето такива зомби програми създават тоталитаризма - както бе в СОЦ БКП халифата, както е и на други места. А нашите враждебни повечето законотворци активно съучавствуват с редица постановления за такива неща. Етто това е от хилядолетия на земята сред хората - АДА. А като прибавим и опасността от свободно движещи се интелигентни киборги, които са пуснати на самоуправление тогава ада става пълен... но тояс вят нема оправия отдавна. Аз тогава ще намеря програмисти да ми направят играта - Срещни се с политик! И всички търсещи срещата ще са въоръжени с бластери срещу покемони. Абе готино ще е. Може пък и да стане хит? И пари да ми донесе?
  • 2 dont poke here

    0 0 Отговор
    Ами всеки си е на пълна самоотговорност